SLOBODA ZA NAJMLADJEG POLITIČKOG ZATVORENIKA U EVROPI

Polazeći od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, čijim je članom 9 predvidjeno da  “Niko ne sme biti proizvoljno uhapšen, pritvoren, niti proteran”, Mi potpisani gradjani Srbije  

ZAHTEVAMO  

 

Da Viši sud u Beogradu koji je odredio, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana za maloletnog Nikolu, osumnjičenog da je nosio vešala na protestu "1 od 5 miliona" u subotu, 2. februara u centru Beograda, momentalno preinači svoju odluku i oslobodi Nikolu iz ćelije beogradskog Centralnog zatvora.

Nikola nije učinio nijedno krivično delo i zatvoren je u ćeliju beogradskog Centralnog zatvora na osnovu političkog pritiska partije na vlasti, kojom rukovodi aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Maloletni Nikola je, u ovom trenutku, najmlađi politički zatvorenik u Evropi i njegovo hapšenje samo još jednom potvrdjuje ocenu organizacije Freedom House da je Srbija samo delimično slobodna zemlja.    


Dušan Teodorović    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Dušan Teodorović da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook