SVI KOJI ŽELE DA DINO MERLIN ODRŽI KONCERT U BEOGRADU!

Dino Merlin dolazi nakon 20 godina u Beograd da pjeva! nije zbog novca,vec publike koja ga slusa, i zato sto je trazen! vise kafanske pjevacice danas zaraduju od njega i koje pjevaju skoro svake sedmice! Dok Dino Merlin pjeva samo jednom u 20 godina!samo da se zna!Izjavio je da ce pjevati 3 dana u areni a da nece biti toliko skupe karte!kao sto i nisu!Ima malu radnju-Magazu u Sarajevu u gradu, u kojoj prodaje gitare!jer je kao mali mastao da ima gitaru,a danas ima radnju prepunu gitara! i ovo je samo neko provalio da ima kafic,jer doticni nema kafic! Na njegovom orginalnom CD_u nema ni jedan natpis "za srbe i pse" to je samo neko od naroda provalio na komentaru na youtubu! Pjesma "da te nije Alija" Posvecena je njegovom drugu najboljem koji je bio uz njega kad je bio Merlin niko i nista! i to se moze nazvati pravim prijateljstvom! i njegov drug je poginuo u ratu a bio je ujedno i njegov prvi komsija-pa zato kaze u pjesmi" ne bi sjala ovako jako ova moja lijepa avlija"!(Bakir izetbegovic je molio Dinu Merlina da pjeva tu pjesmu za njegovog tatu Aliju Izetbegovica,a Merlin je izjavio:Ko se snasao u ovoj pjesmi,pronasao se,ali ja znam za koga je ona posvecena!)zatim mu je u ratu pobijeno pola famelije, i cjelokupna grupa Merlin ostala su samo 4 svirača i on! i u 1994 godine je izludio i bio poslat na liječenje u Njemačkoj! Posvetio je pjesmu "nedostaješ"-Za posmatrače tako sam čudan.." 1995 počinje da pjeva za svoj grad,vraća se,jer mu nedostaje!Napisao je Ceci Beograd,Zarila sam Zar i Zaboravi,od Cece nije trazio novac vec samo da ga potpise za autora sto ona to naravno nije uradila!i on se uvrijedio! pisao je pjesme Vesni zmijanac,Zdravki Colicu,Jeleni Karleusi,Bati Zdravkovicu pjesmu-Kako starim sve te vise volim, Viki Miljkovic i snimio spot sa zeljkom Joksimovicem!Da je toliki nacionalist to ne bi ni uradio! Takodjer ima pjesme o Bozicu,Jutro u Splitu,Sibirska,o Dragani...i tako dalje...Dino Merlin nije nacionalist vec pjevac!koji svojim pjesmama spaja ljude! i pise pjesme o svom zivotu!