Tramvaj za Kumodraž i Stepu

ПОБОЉШАЊЕ САОБРАЋАЈА КА НАСЕЉИМА СТЕПА СТЕПАНОВИЋ И КУМОДРАЖ ПРЕДСТОЈЕЋОМ РЕКОНСТРУКЦИЈОМ УЛИЦЕ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ

Ми, доле потписани грађани, тражимо од Скупштине града Београда и надлежних градских тела, с обзиром на повећање броја становника Општине Вождовац, а у складу са принципима одрживог развоја:

• Да се направи нови крак трамвајске мреже од Трошарине до Кумодража, тако да траса нове трамвајске пруге буде између будуће саобраћајнице Спољна магистрална тангента и Насеља Степа Степановић, а даље према Кумодражу уз десну ивицу Кумодрашке улице. Захтевамо трамвај, јер то је једини превоз који може заобићи застоје на петљи Аутокоманда, а који су све гори са сваким новим станаром Вождовца. То ће омогућити и везу са планираним новим садржајима у Насељу Степа Степановић и Кумодражу (две школе, дом здравља, пијаца, итд).

• Да након реконструкције улице Војводе Степе трамвај на свим раскрсницама има предност.

• Да се приликом реконструкције улице Војводе Степе додају дрвореди свуда где је она довољно широка.

• Да улица Војводе Степе од Аутокоманде до Трошарине не буде магистрала, већ да остане 1+1 саобраћајна трака за аутомобиле, због безбедности, а и зато што се загушење од Аутокоманде према центру ионако не може избећи.

• Да се уз десну ивицу коловозних трака обележе траке за кретање бициклиста.

• Да се не шире паркинг места на рачун тротоара, уколико није могуће обезбедити тротоар ширине минимално 1,6 m.

Петицију организују:

Удружење станара насеља Степа Степановић, http://stepa.rs и Удружење љубитеља железнице, http://vozoljubitelji.blogspot.com

Дискусију и образложење петиције можете прочитати на адреси:  http://vozoljubitelji.blogspot.com/p/blog-page_14.html

Молимо Вас да приликом потписивања обавезно унесете број личне карте, јер без њега Ваш потпис није валидан.

Željko Jovanović    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).