Uvesti porez Crkvi

Uvodjenjem poreza na usluge i imovinu,znatno bi se smajnila korupcija u svestenstvu i samoj crkvi.Budzet Srbije bi imao manji deficit.Samim tim vise ulaganja u Drzavu i narod.Jedan deo poreza bi se i vratio crkvi.Crkva bi porezom vise ucinila za svoj narod, nego sto cini sad.Ruska pravolsavna Ckrva placa porez, katolicka crkva placa porez. Italija 2014 uvodi crkvi porez na imovinu, jer su izracunali da ce budzet biti puniji za 2 milijarde evra godisnje.

sadasnje stanje

Prema podacima Centra za razvoj neprofitnog sektora, samo u 2009. godini, Srpskoj pravoslavnoj crkvi je iz budžeta Republike Srbije, AP Vojvodine i jedinica lokalne samouprave dato 649.792.706 dinara (oko 7 miliona evra). Zapravo, najveći pojedinačni dobitnik budžetskih sredstava iz linije 481 „dotacije nevladinim organizacijama“ u 2009. godini je Srpska pravoslavna crkva, a sledeći je Crveni krst, koji dobija upola manje. Pri svemu tome su crkve i verske zajednice u Republici Srbiji oslobođene plaćanja poreza.

Potpišite peticiju