Za brisanje iz registra i ukidanje Socijalističke partije Srbije zbog nepoštovanja odluka sudskih organa Srbije

Ako se slažete da Socijalističku partiju Srbije treba ukinuti zbog njenog delovanja u prošlosti koje je Srbiju, izmedju ostalog, izolovalo od celog sveta, a tu politiku i dalje nastavlja,potpišite ovu peticiju koja će biti prosledjena nadležnim državnim insitucijama i organima

Ako se slažete da SPS treba ukinuti zbog njenog političkog delovanja u prošlosti koja je Srbiju, izmedju ostalog, dovela do izolacije, složićete se da i danas SPS nastavlja tu pogubnu politiku, prvenstveno ne poštujući odluke državnih institucija i organa:

 1. SPS pokreće inicijativu za podizanje spomenika Miloševiću,koji je presudom srpskih sudova br.KP6/03 od 18.07.2005.g. označen kao nalogodavac ubistva iz niskih pobuda Ivana Stambolica i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi
SPS je pokrenula inicijativu za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću iako je on pravosnažno osudjen kao nalogodavac ubistva što je nedopustivo i protivzakonito.
 
 2. U maju 2015.g. predsednik  SPS,Ivica Dačić, posle odluke suda o rehabilitaciji Draže Mihajlovića, je izjavio da je to "sramna odluka suda"i "da su Ravnogorski četnici klali"
 
 3. Ravnogorski četnicki pokret je rehabilitovan 2004.g. u Skupštini Srbije.
 Peticija će biti predata nadležnim institucijama i organima države Srbije
 
Ako politička organizacija ( SPS) i njen predsednik Ivica Dačić (dugogodišnji nosilac više državnih funkcija) ne poštuju odluke sudskih organa naše države,već samo sud svoje političke partije tražimo da se briše iz registra političkih partija i zabrani njeno postojanje. i delovanje.
 
 Udruženje gradjana"Za očuvanje pravne države i institucija i organa Srbije"
 
 

Ljubisa Stanojevic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook