Петиција за увођење повратне амбалаже у Србији

Недано смо отишли у шетњу поред Александровачког језера (близу Врања), хтели смо да уживамо у природи и околини. Нажалост, призор отпада који је ту након пикника, квари целокупни доживљај. Више од већине отпада чине пластичне флаше. Ситуација није нимало другачија у сваком природном кутку који имамо.

AL_Jez_.png

Овом петицијом скупљамо потписе за увођење система кауције, који ће нам помоћи да одржимо природу чистом, тако да сви заједно можемо уживати у српским предивним пејсажима, језерима и рекама.

Ево како систем функционише:

Када ти као потрошач купиш напитак, уједно плаћаш и кауцију за флашу (као за пиво). Кауцију добијаш назад приликом враћања празне амбалаже. Амбалажа на овај начин може бити рециклирана или поново искоришћена. На овај начин произвођач је правно обавезан да контролише отпад.20181018_152337-COLLAGE.jpg

Једноставан систем који ради у многим земљама са ефикасношћу и до 96%. Ово је уједно и најлакши начин да спречимо одлагање отпада тамо где му није место. Ова идеја за променом креће од тебе, дај свој потпис па предложи партнеру, породици, пријатељима, комшијама и колегама, ма свима које познајеш. Ако сакупимо довољно подршке, добијамо шансу да трајно променимо нашу земљу на боље. 

Хвала ти на подршци! Искористи ову прилику да направиш последњи а можда и највећи корак дељењем наше идеје за превенцију стварања амбалажног отпада.

 

 


Марко Пешић    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Марко Пешић da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook