ZAHTEVAMO OBJAŠNJENJE I ODGOVORNOST NADLEŽNIH U VEZI NEZAKONITOG MONTIRANJA KLIZALIŠTA U BAČKOJ PALANCI

Klizalište je ove zime u Bačku Palanku umesto u decembru stiglo sredinom februara, a montirano je izvanično "svečano" pušteno u upotrebu tek 6. marta, ali zbog vremenskih uslova nije moglo da služi svrsi.

Opština Bačka Palanka u budžetu za 2017. i 2018. nije planirala sredstva za zakup klizališta, nije raspisala javnu nabavku, pa samim tim nije donela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa zakonom. Klizalište je vlasništvo JP "Gradsko zelenilo iz Novog Sada koje je na osnovu javne nabavke Opštine Srbobran bilo montirano u toj Opštini uz cenu zakupa od oko 20 hiljada eura (2.398.800,00 din).

Na poslovima montiranja klizališta angažovani su radnici i operativa JKP "Komunalprojekt" iz Bačke Palanke, iako formalno od strane Opštine nisu mogli biti angažovani za te poslove. Isto javno preduzeće je demontiralo klizalište 12. marta.

Građani Bačke Palanke imaju pravo da znaju na šta se i na osnovu čega troše sredstva opštinskog budžeta. Potpisnici ove peticije traže da se javnost upozna sa svim detaljima ovog posla, svim troškovima koji su pratili ovogodišnju montažu klizališta, kao i da se utvrdi odgovornost Predsednika Opštine, Načelnika Opštinske uprave i direktora JKP "Komunalprojekt" zbog zloupotrebe službenog položaja, nenamenskog trošenja sredstava budžeta, kršenja zakona o javnim nabavkama i zakona o budžetskom sistemu.

kliz05.jpgkliz021.jpg

kliz031.jpg