Zahtjev za ponovno razmatranje projekta gradnje vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović"

Shvatamo potrebu za izgradnjom novog vrtica, ali smatramo da odabrana lokacija nije adekvatno mjesto za takav objekat iz vise razloga:
- postoje higijensko/medicinski standardi za gradnju obrazovnih ustanova bilo kojeg tipa, a odabrana lokacija te standarde ne ispunjava,
- izgradnjom objekta za dnevni boravak 400 djece na datoj lokaciji opterecuje se saobracajna infrasteuktura centra grada, koja je svakako vec opterecena i ne moze da prihvati ni postojeci broj vozila koji na toj dionici curkulisu svakog dana,
- gradnjom bilo kakvog novog objekta na ovoj lokaciji ucenicima 2 srednje skole, i muzicke skole oduzima se pravo na skolsko dvoriste, pristup zelenilu i drasticno se povecava nivo buke, koji ometa ucenje i rad na nastavi
- poslednje, ali mozda i najvaznije, unistava se visedecenijski simbol mladosti grada Bara, unistava se kultno mjesto na kojem su generacije odrastale, pluca grada.
Svjesni smo i argumenta da su krugovi u nocnim satima mjesto desavanja nepozeljnih dogadjaja u jednom drustvu, ali ne krivicom drugih vec onih koji donose odluke, i koji sve ove godine nisu u stanju da taj prostor osvijetle i ucine sto funkcoionalnijim, da upotrijebe amfiteatre gimnazije za javne rasprave i gradjanske skupove.
received_1911458032286200.jpeg


Miloš Pečurica    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook