Zakon o Internet Prevari u Srbiji i Posrednicima u Prevari

Kao širenje interneta u Srbiji , počelo je i računarsko opismenjavanje njenih stanovnika. Zajedno sa dobrim stvarima koje internet donosi kao što su : Internet Bankarstvo , Plaćanje računa putem E-Bankinga , poručivanje državljanstva i raznih izvoda iz Opština i Matičnih Službi bez čekanja u redu , tako nam donosi i one Loše stvari koje se svugde dešavaju pa i kod nas. Nemanjem Zakona koji reguliše Internet nebo Srbije , sve  češće čujemo razne informacije iz sredstava Javnog Informisanja  o Prevarama i Oštećenima koji su prevareni putem Interneta. Bilo da su prevareni od lica koja su samom prevarom stekli protivpravnu imovinsku korist ili od lica koje su svojim posredovanjem bitno uticali u samom činu prevare, potreban nam je Zakon koji će omogućiti da Lica koja Internet prevaru učine ili da lica koja su omogućila da se prevara desi uz njihovo posredovanje za to i odgovaraju.Neretko se dešava da korisnici interneta ,kao oštećeni u prevari ,budu oštećeni od strane posrednika koji su posredovali u prevari a da za to posrednici nikad ne odgovaraju (npr.  internet kupovina , internet aukcije ,  razne internet razmene itd...) Tu se upravo zbog poverenja koje korisnici interneta imaju prema odredjenim sajtovima i portalima prevare najviše i dešavaju a da za to ti sajtovi i portali nikada ne odgovaraju iako su uzeli proviziju  i aktivno učestvovali u Internet prevari , odnosno omogućili trećem licu da prevaru i izvrši na njihovom portalu ili sajtu .Molimo vas da vašim potpisom podržite akciju i da se omogući donošenje Zakona O Internet Prevarama i posrednicima u Internet Prevari i da Internet nebo Srbije učinimo jednim bezbednim mestom .

Aleksandar Jovanović    Kontaktirajte autora peticije