Zahtev za smenu ministra pravde Nikole Selakovica

pravnadrzava

/ #25 SMENA MINISTRA SELAKOVIĆA

2014-10-20 23:21

Да се смени због:

- Захтева Савета за борбу против корупције за смену због сукоба интереса,

- Најодговорнији је што је читава категорија становништва, војни пензионери којих са породицама има око 160000, стављена ван закона будући da се одлуке Уставног и управних судова донетим по њиховим тужбама не извршавају. Кривичне пријаве против оних што не спроводе судске одлуке остају мртво слово на папиру.

- Некомпетентан, адвокати га исмејали због изјаве да су адвокати у штрајку, а они су независна професија и могу само да нераде, а то није штрајк,

- Законом о јавним бележницима покушава да уништи адвокатуру као независни чинилац и тиме сруши правну државу. Истим закoном грађанима је одузета правна способност, односно право да сами пишу уговоре. Истим законом огромне паре (таксе на оверу уговора, итд...) уместо судовима уплаћују се јавним бележницима (мотарима). Паре за рад судова мораће да се узму из џепова нас грађана. 

- Због "троглаве" функције (министар правосуђа, члан државног већа тужилаца, члан високог савета правосуђа) најодговорнији је за стање у правосуђу и за урушавање независности правосуђа. Примедбе ЕУ на рад правосуђа (Поглавље 23 ) написане су на више десетина страна.

Детаљније на : http://www.appvs.rs/16-vesti/246-ministar-pravde-protiv-advokata.html