MI NE ŽIVIMO , MI PREŽIVLJAVAMO JER SMO U DUŽNIČKOM ROPSTVU

Jaca
Gost

/ #24

2016-07-07 19:08


Guverner Jorgovanka Tabaković
Narodna banka Srbije
Ministar finansija Dusan Vujovic

"Kako je dozvoljen bankarski kriminal u Srbiji" ili "Kako sam opljačkana uz nereagovanje države"  " Pitanje je da li cete da ispravite nepravdu nanetu 22.000 korisnika kredita.
 

Potpisujem peticiju na rad NBS-a, kao institucije koja nije preduzela adekvatne mere zaštite bankarskih klijenata zaduženih u CHF valuti, pozivajući se na činjenice o CHF kreditu, koje govore o tome zašto je valutna klauzula ništava, posle odluke NBS 2011. godine, a one su sledeće:


1. U trenutku kad je doneta odluka i kada je zabranjeno zaduživanje u CHF 2011. godine, valutna klauzula je odredba ugovora protivna prinudnom propisu (odluci NBS) i kao takva je ništava. Na ovo ne utiče činjenica da je ugovor ranije zaključen, jer on i dalje nije u potpunosti izvršen.

2. Nemoralnost. Bez obzira na to da li je ugovaranje zabranjeno ili ne, ukoliko je nemoralno (a valutna klauzula u švajcarcima to jeste), ugovaranje je ništavo (član 104 Zakona o obligacionim odnosima).
3. Član 46. tada važećeg zakona o zaštiti potrošača, po kome je nepravična ugovorna odredba (koja je po zakonu i ništava) ona koja za posledicu ima nesrazmeru između prava i obaveza, to jest okolnost da se izvršenje ugovora značajno razlikuje od onoga što je potrošač osnovano očekivao.


4. Zabranjeni su zelenaški ugovori. Po ZOO, ugovor je zelenaški ako je posledica lakomislenosti, zavisnosti, teškog materijalnog stanja ili nedovoljnog iskustva i ako postoji nesrazmera u davanjima.

Izjave gospode Ministra finansija Dusana Vujovica i Guvernerke Narodna banka Jorgovanke Tabaković, su besmislica i igrarija koje nisu predmet pregovora....  u skladu sa navedenim činjenicama, " Ne molim Vas " vec ZAHTEVAM da POSTUJETE ZAKON i postupite po navedenim zakonima, i da nam vratite sve sto ste nas opljackali.