Protiv zaključavanja Studentskog parka

Kao neko ko je svako veče u Studentskom parku (šetam psa), živim u neposrednoj blizini istog i svedok sam svih dešavanja u njemu, mogu slobodno da pozovem na potpis peticije "Protiv zaključavanja Studentskog parka".

Kada bi komunalna policija radila svoj posao, sankcionisala ugrožavanje javnog reda i mira, naplaćivala kazne vlasnicima pasa koji za istima ne čiste ili ih puštaju da se ponašaju mimo propisanih uredbi, a redovna policija vršila povremene racije, Studentski park bi bio i ostao zelena oaza u kojoj mogu da uživaju svi sugrađani 24h.

Kada dođe zima u Studentskom parku nema nikog osim nas kučkara, a onda nema ni galame. U letnjem periodu je ogromna gužva i situacija je potpuno nekontrolisana. Policije nema ni za leka, ni komunalne ni redovne. Samo njihovo redovno prisustvo bi rešilo sve postojeće probleme.

Dakle nema potrebe za podizanjem skupih bedema, zaključavanja parka, već je potrebno da oni koji su tu da nam obezbede javni red i mir i za to primaju plate, samo rade svoj posao.