закон о заштити приватне својине

УСВОЈИТИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ

Синдикат Запослених Полиције упутио је иницијативу и предлог Влади Републике Србије да се усвоји Закон о заштити приватне својине.

Обзиром да смо сви сведоци да досадашња законска регулатива недовољно штити власнике и чланове породице у заштити своје приватне својине од провалника , где приликом провалних крађа долази до трагичних последица по власнике и њихове чланове породица да буду теско повређени или изгубе живот а у другом случају када власници и њихови чланови пордице у самоодбрани нанесу телесне повреде или лише живота провалника чека их затврска казна.

Како би се заштитили грађани, њихове породице и имовина од провалника Синдикат Запослених Полиције је предложио усвајање Закона о заштити приватне својине који ће предвидети:

-Уколико провалник уђе у приватни посед, стан, кућу и том приликом нападне власника и укућане, исти у самоодбрани, заштите живота , личног интегритета и приватног поседа у случају наношења телесних повреда или лишења живота провалника нису законски одговорни.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).