Исправите срамоту, повуците признање "Косова"

Захтијевамо од црногорске Владе да повуче одлуку о признању лажне државе Косово. Чином признања лажне државе монтенегрински режим је негирао историју, традицију и суштину Црне Горе, а Србији и српском народу забио нож у леђа. Осим тога, монтенегрински режим је погазио вољу народа Црне Горе, јер је и по ријечима актуелног премијера признање обављено противно вољи 85% грађана наше земље. Такву издају народне воље историја Црне Горе не памти, а она је учињена како би се монтенегрински режим додворио интересима неких западних центара моћи. Коначно, признање лажне државе је обављено у супротности са нормама међународног права и са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности Уједињених нација.

Вјековима је Црна Гора била симбол слободе, чојства и јунаштва, док је данашњи Монтенегро симбол неморала, издаје и ропства. Захтијевамо од Владе да скине љагу са имена Црне Горе и повуче одлуку о признању лажне државе. Слична петиција покренута је данас и у Чешкој. Косово и Метохија су срце и душа Црне Горе и Србије. Косово је наше и ником га не дамо.

Бошко Вукићевић

Покрет "Слобода народу"