Петиција за директно бирање чланова и председника САВЕТА МЗ непосредним тајним гласањем свих мештана месне заједнице

"ЈА ОВДЕ ЖИВИМ – ЈА СЕ ПИТАМ“ -  Петиција за директно бирање чланова и председника САВЕТА МЗ непосредним тајним гласањем свих мештана месне заједнице"

КО БОЉЕ ОД НАС ЗНА ШТА ЈЕ НАШЕМ СЕЛУ ПОТРЕБНО

Изменама Статута града Београда и Статута општине Лазаревац избор чланова и председника Савета Месних заједница постао је формалност коју у потпуности спроводи општинско руководство. Изменом Статута, уместо избора чалнова МЗ према прописима Акта МЗ, Савет бира Скупштина општине.

Овом изменом из 2019. обрисан је и став 2 из члана 82 који је гласио „Месна заједница има свој рачун и печат“, дакле печат и рачун одузети су месним заједницама.

МИ СМО ПРОТИВ ОВАКВЕ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ!

Народни покрет Србије Лазаревац сматра да је оснивање СВЕТА МЗ непосредним гласањем свих грађана, пре свега корак ка већем укључивању грађана у локалну политику.

Овакав облик партиципације доприноси демократском процесу на локалном нивоу, омогућавајући грађанима да директно изаберу своје представнике. Предности овог система су већа транспарентности, већи увид грађана у одлучивање и већа одговорност представника према својим бирачима.

Важно је да грађани имају прилику да изразе своје мишљење и потребе у вези са развојем њиховог села.

Ако сматрате да најбоље познајете потребе ваше заједнице, то је одличан разлог да подржите иницијативу као што је директно бирање представника непосредним тајним гласањем свих мештама месне заједнице.

Ово би омогућило локалном лидеру да буде ближи и одговорнији према потребама вашег села.


Narodni pokret Srbije Lazarevac    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisujući ovlašćujem Narodni pokret Srbije Lazarevac da preda informacije koje pružam na ovom obrascu onima koji imaju ovlašćenja po ovom pitanju.

Nećemo prikazati vašu imejl adresu javno na mreži.

Nećemo prikazati vašu imejl adresu javno na mreži.







Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Saznaj više...