Apel Subotičana: Budimo humani - Nova godina za Novi život!

Mi, građani Subotice zahtevamo od gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i lokalne vlasti da odustanu od koncerta Goce Tržan i proslave Nove godine na gradskom trgu, a da novac predviđen za proslavu opredele za decu i odrasle obolele od teških bolesti čiji život danas zavisi od nedovoljnog broja donatora i naših SMS poruka.

Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima kojima je pomoć sada najpotrebnija. Onima koji ne samo u novogodišnjoj noći, već svakoga dana imaju samo jednu želju - da prežive.

To su naši sugrađani koji su bili ili još uvek jesu oboleli od različitih teških bolesti i prinuđeni da, zbog nedostatka novca, čekaju da bi dobili odgovarajuću medicinsku terapiju ili da budu operasni neretko u inostranstvu.

Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca. Novca svih građana!

Inicijativa Subotica    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).