Захтев грађана Бруса, за доделу просторија за музеј.


Gost

#1

2014-12-02 18:25

Tako nešto je neophodno i bilo bi prelepo da se ova ideja pretoči u delo !!!

Gost

#2

2014-12-03 11:57

Svaki grad ima pravo da ima adekvatnu zgradu,prostor za zavicajni muzej.Zasto ne bi i Brus imao takav prostor?!Sadasnji prostor nikako ne odgovara eksponatima jer od losih uslova samo propadaju i unistavaju se!Osoba koja radi u muzeju je veoma odgovorna i profesionalna tako da njoj zahvljujuci ti eksponati jos nisu zavrsili na otpadu.Postoje prostori koji bi mogli da posluze svrsi a decenijama su prazni.Na primer zgrada u dvoristu GERONTOLOGIJE koja je nekada bila zubno odeljenje ili jos nesto.Davno je to bilo pa se i ne secam.Sama po sebi, vec lici na muzejsku zgradu.Treba,treba nam lepa zgrada sa jasnim putokazom za turiste koji prolaze i odlaze put Kopaonika ili negde drugde..Eto jedne lepe ideje za nas Brus!!!Muzej,prava zgrada za muzej!!!
Влада Симић

#3

2014-12-03 12:51

Обзиром да је наша средина заостала,ово не мислим у негативном контексту,већ да је разуђена и да је интернет корисника јако мало,предлажем да се иста сутра изнесе на улицу,симболично у Четвртак, и крене у озбиљнију кампању! До победе!


Gost

#4

2014-12-05 16:52

Bilo bi lepo kad bi znali na koju se zgradu tačno misli.
Knight of the new age

#5 Re:

2014-12-07 15:11

#2: -  

 Osoba koja radi u muzeju je veoma odgovorna i profesionalna tako da njoj zahvljujuci ti eksponati jos nisu zavrsili na otpadu, ali su mnogi ljudi završili na otpadu zahvaljujući toj osobi , indirektno !!!

Ha,ha,ha...

#6 Re: Re:

2014-12-08 23:07

#5: Knight of the new age - Re:  

 Imate pravo na svoje mishljenje. No, u krivu ste ! Direktno i indirektno! 

Mira - muzej

#7 Re:

2014-12-08 23:55

#4: -  

  Dve su postojeće alternative za smeštaj muzealija, a one su: naša zgrada - bivša porodična kuća Jeličića u kojoj je smešteno JP  RTV Brus i po neka stranka ili šta već, ne znam - i to je najbolja varijanta, jer i sama zgrada ima svoju istorijsku i arhitektonsku vrednost - i sama je "eksponat", a druga - prva izgrađena bolnica u Brusu, takođe istorijska i arhitektonski interesantna, koja se raspada decenijama, jer dugo ništa i niko nije preduzimao, a ona pripada Domu zdravlja Brus. Mnogo je tesko doci do sopstvenog prostora (!!!),  jer u Brusu je sve vaznije od kulture! Gde ce "stranke" da se smeste?! A i tlevizija se rasirila po celom spratu - za 15 minuta vecernjih vesti. Čudo neviđeno!

Ha,ha, ha
Gost

#8 Re: Re: Re:

2014-12-09 08:25

#5: Knight of the new age  

 ... i, "viteže novog doba" nije Vam baš na čast  ovako neargumentovano optuživati osobu koju i ne poznajete. Vitez kojem nedostaje viteštvo! Takvi nam vitezovi u "novom dobu" ne trebaju! Lep pozdrav i vodite računa šta pričate i pišete, i otkrite lice. Od koga i čega se krijete? Hrabar neki "vitez".

 


Gost

#9

2014-12-09 12:33

Smatram da je Brus turističko mesto i da zaslužuje svoj muzej u kome će eksponati biti dostupni pogledima turista. Srdačan pozdrav, Nevena
arch

#10

2014-12-09 13:56

Zgrada stare bolnice bi bila odlicna lokacija!!! Jednim udarcem bi se pobilo par muva; ocuvanje i revitalizacija zgrade - istorijskog nasledja, interpolacija adekvatne funkcije u istu, ozivljavanje mrtve tacke na mapi grada i poboljsanje jedne od "slika" grada, jer pogled na tu lokaciju, kada se ulazi  u grad iz pravca Krusevca i nije bas reprezentativan, a to odmah odbija posetioce, a toliko pricamo o turistima. Slazem se da peticiju treba izneti i na ulice, bila bi pristupacnija svim gradjanima.

Knight of the new age

#11 Re: Re: Re:

2014-12-12 15:38

#6: Ha,ha,ha... - Re: Re:  

Lično mišljenje nije ovde u pitanju !!! Demagogija pre svega  , naravno slažem se da je muzej neophodan, ali prvo muzej voštanih figura svih onih sjajnih likova , kojih više nema u Brusu a javna je tajna zašto i kako . Kome treba da se seća  taraba i naćava , i ostalih nikom potrebnih stvari ? 

Knight of the new age

#12 Re: Re: Re: Re:

2014-12-12 15:42

#8: Ha,ha, ha - Re: Re: Re:  

Znate li vi ko sam sebi persira, spomenuću vam iz novije istorije filmske umetnosti lika koji to radi zove se Golum. personifikacija čega, naravno da je još ozbiljnije ako ste umislili da poznajete mišljenje svih i imate prava da govorite u ime svih !!!?  Umesto da se usresredite na goruće probleme dece pešaka koja pešače po dvadesetak kilometara i više  i onih koji nemaju za osnovna životna sredstva , starijih a i mladih nezaposlenih vi Gebelsovskim metodama , dolazite do svog cilja koristeći pritom osnove fašističke doktrine skretanja pažnje sa pravog problema . Nećemo se više družiti , sretan put .