SRETENJSKI ORDEN ZA STANKA

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji SRETENJSKI ORDEN ZA STANKA


Gost

#1

2013-12-12 11:52

Stanko je ucini mnogo na popularizaciji nauke i zasluzuje ovo priznanje.

Gost

#2

2013-12-12 12:13

Sve čestitke za velike uspehe koje je poštovani g. Stanko Stojiljković postigao u naučnom novinarstvu, popularizaciji nauke i informacione tehnologije, kojim uspesima je omogućio i drugima da postignu uspeh i napredak, kao i da se unaprede delatnosti u kojima se on profesionalno ostvario.

Gost

#3

2013-12-12 14:58

Zasluzena akcija, pridruzujem se iskreno...Branislav Todorovic
Postovalac

#4

2013-12-12 18:15

Ono sto su akademici u nauci, to je S. Stoiljkovic u naucnom novinarstvu.
Ne znam za boljeg.
ahdg

#5

2013-12-12 20:32

С изузетним задовољством се прикључујем предлогу да се Госп. Станку Стојиљковићу, новинару Политике, додели одликовање за заслуге у ширењу научних сазнања koje веома успешно води већ 35 година. Тај орден ће бити стимулус и другим посленицима да наставе његов пионирски рад који је преко потребан нашој земљи. Наука је у нашој средини била, и још увек јесте, запостављена област стваралаштва. Зато науци и научном стваралаштву треба да се посвети много већа пажња да би се земља брже развијала и напредовала. Станко Стојиљковић нам је у том правцу дао енорман лични допринос и указивао куда треба стремити.
Поред моје дугогодишње успешне сарадње с С. Стојиљковићем на плану науке, овом приликом истичем само један пример који показује његову упорност да дође до контакта с великим лингвистом и борцем за правду у светским размерама, Ноамом Чомским. У време санкција и изолације Србије, помогао сам да му, мојим посредством из Чикага, Чомски да интервју за Политику. То је био својеврстан подстрек нашем народу, а посебно научницима и свим интелектуалцима у земљи који су се у том периоду, без своје кривице, нашли у изолацији и бесперктивности.
Станко Стојиљковић заслужује и много више од одликовања које предлажем.

Академик Рајко Игић 10. 12. 2013.

Senior Scientist
Department of Anesthesiology and Pain Management
John Stroger Hospital of Cook County
Chicago, IL 60612
USA
dr. Milan Tasić D., prof. Univ.

#6 Sretenjski orden za Stanka

2013-12-18 17:04

Pridružujem se inicijativi i onome što ima ona za cilj. Kao Karl Marks nekada, Stanko je naslutio naučničke preletare, koji nemaju šta da izgubi osim, samoživosti (egoizma), samodovoljnosti. I položio budućnost na njih, da kao proleteri nekada, mogu sada oni i zaista - da promene svet. Ili, na jednom mikro nivou: on je tragom mog pisma Politici, upućenog na drugu adresu, tražio moju malenkost po Srbiji, a to što ja obitavam u zabiti, palanci, provinciji nije bio razlog za njega da ne objavi (moguće petnaestak članaka) u listu.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2013-12-18 17:35