PARKING U 21. BLOKU

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji PARKING U 21. BLOKU


Gost

#1

2014-03-10 11:16

Apel sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove da olako ne shvati peticiju i ne uvede zonu za parkiranje (napravi još veći problem građanima – stanarima Bloka 21), već da donese detaljan urbanistički plan - projekat sa svim planskim dokumentima koji bi doveli do realizacije i prevazilaženja ovog problema. Izgradnja novih parking mesta je preko neophodna za normalan svakodnevni život građana naselja Bloka 21.
Moli se grupa građana potpisnika peticije da iznese svoje predloge u komentarima koji bi se mogli uzeti u razmatranje.
Napomena: Naselje u Bloku 21 izgrađeno je po urbanističkom planu 60tih godina. U narednom periodu rapidno je porastao broj vozila, a srazmerno nije praćen porastom parking mesta.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-03-10 13:09



Gost

#3

2014-03-19 10:49

Predlažem da se u cilju rešavanja problema parkiranja sve većeg broja u automobila , ispod svih zelenih površina , gde je to tehnički moguće , izgrade javne podzemne garaže , koje mogu biti privatno vlasništvo , a ne samo monopol grada . Time bi se postigla višestruka korist , jer za izgradnju ovakvih garaža ne bi bila potrebna sredstva iz grdarske kase , a sredstva od naplate poreza tokom izgradnje i prilkom eksploatacije bi se slivala u gradsku kasu .

Gost

#4

2014-03-19 11:10

Kao radikalno rešenje parkiranja u Bloku 21 i šire na Novom Beogradu , predlažema da se omogući izgradnja javnih podzemnih garaža , tamo gde je to tehnički moguće , iz sredstava privatnih investitora , imajući u vidu manjak u gradskoj kasi za ovakve investicije . Na taj način bi se pristupilo rešavanju problema parkiranja i omogućio dodatni prihod u gradsku kasu od naplate poreza prilikom izgradnje i kasnije eksploatacije podzemnih parkonga . Obaveza investitora bi bila vraćanje terena iznad garaže u prvobitno stanje .

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-03-19 13:55