Izgradnja vrtica i skola u naselju Stepa Stepanovic

Dušan Brajković
Autor peticije

/ #45 Rekapitulacija

2013-04-11 10:02

Pre više od mesec dana dobili smo pismo od Gradonačelnika i ovde dogovorili nekoliko koraka. 1. Da se obratimo medijima - uradili smo i nekoliko tekstova je objavljeno. 2. Da se obratimo gospodinu Vasoviću da nam pojasni kojim aktom je fomalizovana odluka Gradonačelnika o kojoj nas je obavestio u pismu - poslao sam gospodinu Vasoviću mejl ali mi nije odgovorio. 3. Da se obratimo Sekrtarijatu sa molbom da nam predstavi konkretne korake koje planira da preduzme u sprovodjenju odluke Gradonačelnika - tekst je bio spreman ali smo se načelno dogovorili da sačekamo da rad na dokumentaciji malo odmakne.

Počeo je april i rad CIPa na dokumentaciji bi trebao da je odmakao. Predlažem da se pošalje dopis Sekretarijatu, CIPu i GDSu sa molbom da nas izveste u napretku ovog posla. Radim na tekstovima ovih dopisa i uskoro ću ih zakačiti. Na osnovu njihove reakcije planiraćemo naredne korake - npr. protest ispred Skupštine Grada u maju.

Komšinica mi je skrenula pažnju na jednu jako važnu činjenicu - Ako Sekretarijat u rebalansu budžeta ne predvidi sredstva za javne nabavke za izgradnju objekata onda od zavšetka izgradnje u septembru 2014. godine nema ništa. Zbog toga mislim da je naš konkretan cilj u narednih nekoliko meseci da se u rebalansu budžeta Grada predvide odgovarajuća sredstava.