Izgradnja vrtica i skola u naselju Stepa Stepanovic

Dušan Brajković
Autor peticije

#26 Re: Re: Slanje peticije

2012-09-18 00:13

#25: jA - Re: Slanje peticije

Da na Sekretarijat svakako, ali i na Kabinet gradonacelnika.

Dušan Brajković
Autor peticije

#27 Predavanje peticije

2012-09-27 14:49

Peticija (dopis, tekst peticije i spisak 396 potpisnika) će biti predata sutra (petak 28.09.2012.):

- za Gradonacelnika u pisarnicu Skupstine grada (Stari dvor),
- za Sekretara za obrazovanje i deciju zastitu u pisarnicu Uprave grada (ulica Kraljice Marije 1),
- za Predsednika Vlade u pisranicu Vlade (nemanjina 11),
- za Direktora GDS u pisranicu GDS (bul. Arsenija Čarnojevića 110),
- za Predsednika opštine Voždovac u pisarnicu opštine (ustanička 53).

Peticija će biti predata u formi podneska. Prema rokovima koji su utvrđeni relevatnim propisom, organi na koje se odnosi podnesak bi morali da odgovore u roku od 30 dana.

Kako budu pristizali odgovori ja ću ih prenostiti i kroz ovaj forum i kroz forum peticije.

Potpisivanje peticije se ne prekida. I na dalje ćemo nastaviti da planiramo i ralizujemo mere koje bi stvarale pritisak na nadležne da reše naše probleme.

Gost

#28 Re:

2012-09-28 19:41

#22: -

Ukljucite Kumodraz II, bice jos potpisa. Ne znaju ljudi za ovu peticiju, ja slucajno naletih, i potpisah.

Dušan Brajković
Autor peticije

#29 Re: Re:

2012-09-28 23:33

#28: - Re:

Peticiju smo namerno formulisali tako da i gradjani iz okolnih naselja mogu da je podrze. Komsije iz naselja Kumodraz su vise nego dobro dosli. Najbolje bi bilo da se tekst peticije (sa napomenom internet adrese na kojoj se nalazi) odstampa i izlepi na ulazima zgrada u naselju, isto kao sto je radjeno na zgradama u naselju Stepa.

Dušan Brajković
Autor peticije

#30 Peticija je predata...

2012-10-01 11:48

Hvala svima koji su do sada potpisali Peticiju za izgradnju vrtića i škola u naselju Stepa Stepanović, a posebna zahvalnost svima koji su se uključili u širenje informacija o peticiji i Mariji koja je dodatno pomogla oko predavanja peticije. Peticija (dopis, tekst peticije i spisak 401 potpisnika) je predata:

- za Gradonačelnika,
- za Sekretarku za obrazovanje i dečju zaštitu,
- za direktora GDS,
- za predsednika Vlade,
- za predsednika opštine Voždovac.

Za svaki od podnesaka u ovim institucijama je otvoren odgovarajući predmet. U narednom periodu ćemo videti efekte ovog našeg zajedničkog posla. Ja se nadam da će jedan od prvih efekata biti konkretnije i sadržajnije izjašnjavanje zvaničnika (pre svih sekretarke za obrazovanje i dečiju zaštitu, ali i gradonačelnika ili direktora GDS) u medijima o ovom pitanju. Ključni očekivani efekat ove peticije treba da bude to da se u predlogu budžeta grada Beograda predvide sredstava koja će biti korišćena u namenu izgradnje vrtića i škola.
Dušan Brajković
Autor peticije

#31 Odgovor iz Skupstine grada/Kabineta gradonacelnika

2012-10-10 12:25

Iz Skupštine grada, odnosno Kabineta gradonačelnika je stigao prvi odgovor na peticiju. Dopis je potpisala šefica kabineta Miroslava Dojč. Na žalost nemam mogućnost da zakačim tekst dopisa kao sliku pa ću izvući samo ključni citat. Citat ključnog dela dopisa:

"U skladu sa ovim, Vas dopis smo prosedili na razmatranje i postupanje Agenciji za investicije i stanovanje i Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu, koji će Vam dostaviti odgovor o daljem postupku, a Kabinet Gradonacelnika obavestiti o preduzetim aktivnostima. Nastojacemo da na Vaš upit bude odgovoreno u što kraćem vremenskom roku.

Kabinet gradonačelnika je, u okviru svojih nadležnosti, uvek posvećen ostvarivanju i sprovođenju novih mera koji će obezbediti bolji život u Beogradu za sve sugrađane."


Prema ovome što piše u dopisu može se izvesti zaključak da sada postoji velika verovatnoća da je gradonačelnik (ili bar njegov kabinet što je skoro jednako važno) upoznat sa postojanjem problema i da će nastaviti da ga prati.

Čekamo i ostale.

Dušan Brajković
Autor peticije

#32 Odgovor iz Vlade...

2012-10-16 12:27

Dobili smo odgovor i iz Vlade.

U kratkom odgovoru, koji je potpisao šef kabineta Premijera, piše da će dopis biti prosledjen GDS i Ministarstvu građevine i urbanizma i da će oni pripremiti odgovor.

To jeste ono što se od Vlade moglo i očekivati. Osim što se to svodi na, najjednostavnije rečeno, prebacivanje odgovornosti nadležnim organima, ovo ima i jedan pozitivan efekat - neki vid pritiska na GDs i sa druge strane. Takođe, biće intereantno videti i da li će doći do neke reakcije od Ministarstva.

Čekamo ostale...

Dušan Brajković
Autor peticije

#33 Odgovor iz gradskog sekretarijata za obrazovanje i deciju zastitu

2012-10-18 10:26

Dobili smo interesantan odgovor od gospodje Jovičić sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu. U nastavku se nalazi citat kljucnog dela odgovora.

„Sekretarijat za dečiju zaštitu je tokom 2011. godine, učestvovao u izradi Urbanističkog projekta i projektnih zadataka za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju dva objekta kombinovane dečije ustanove i 2 školska objekta u ovom kompleksu. Od tada smo se u više navrata obraćali GDS zahtevajući informaciju o dinamici izrade i stepenu gotovosti, kako bi smo mogli da planiramo poslove iz naše nadležnosti.

Na sastanku održanom 10.10.2012. godine sa predstavnicima GDS, dogovorena je procedura i dinamika izrade tehničke dokumentacije za izgradnju jednog objekta vrtića i objekta osnovne škole. Izradu projekta pratiće GDS, koja će ih u prvom kvartalu 2013. godine proslediti Gradu Beogradu na dalju nadležnost, radi izgradnje objekata.“

Ovaj odgovor gospođe Jovičić je ipak konkretniji i smisleniji od onih koje smo svi dobijali mejlovima. Prvo sto mi upada u oci jeste da Sekretarijat reaguje na dopis koji je upucen Gradnocalniku (koji im je iz njegovog kabineta prosledjen) a ne na dopis koji je upućen direktno Sekretarijatu.

Suština celog odgovora je da će u prvom kvartalu (tromesečju) sledeće godine biti gotova projektno tehnička dokumentacija.

Mislim da ovaj, s obzirom na okolnosti, korektan odgovor zavredjuje nastavak komunikacije. Sa naše strane želeo bih da postavim konkretna pitanja da li je u planu javnih nabavki gradske uprave za sledeću godinu planirano sprovodjenje tendera za izgradnju 1 vrtića i 1 škole u naselju i da li su u budžetu grada za sledeću godinu alocirana sredstva za ovu namenu i u kom iznosu. Uz sve to bih i napomenuo konstantan rast broja građana koji podržavaju peticiju.

Čekamo i odgovor GDS (trebalo bi da dodatno osvetli situaciju, posebno sada kada izgleda da imaju šta konkretno da odgovore). Bilo dobro da i GO Voždovac i Ministarstvo gradjevine iznesu bilo kakav stav. A paralelno sa tim nastavljamo komunikaciju sa Sekretarijatom.

Dušan Brajković
Autor peticije

#34 Odgovor GDS

2012-10-23 12:10

I GDS ne odgovora na dopis koji je upućen njima nego odgovora na dopis koji je upućen Vladi. Slična situacija kao kod Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Sam odgovor je, prema mom razumevanju, vrlo jednostavan - Jeste da mi nismo odgovorni ali smo odlučili da pomognemo Gradu i napravimo projektnu dokumentaciju. Prema odgovoru oni planiraju da to budu objekti izmedju blokova 1, 2 i 4. Na ovo će verovatno mnoge komšije imati negativnu reakciju.

Milsim da odgovor GDS zahteva dodatno pojašnjenja. Sigurno bi bilo korisno da su rekli kada će projektna dokumentacija biti spremna. Imajući u vidu odgovor Sekretarijata i GDS, mislim da je potrebno na obe adrese postaviti dodatna pitanja.
Dodatna pitanja za Sekretarijat:
- Da li su u budžetu za 2013. godinu predviđena sredstava za izgradnju vrtića?
- Da li je u planu javnih nabavki Gradske uprave predviđeno organizovanaje javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji objekata?

Dodatna pitanja za GDS:
- Kada će biti završen rad na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju vrtića i škole?

Skenirane verzije svih dopisa su postavljene u okviru teme: vrtici i skole na forumu stepa.rs.

Dušan Brajković
Autor peticije

#35 Dodatna pitanja za GDS i Gradski sekretarijat

2012-11-05 12:49

Dodatna pitanja za GDS i Gradski sekretarijat dostavljena...Cekamo odgovore...
Dušan Brajković
Autor peticije

#36 Odgovor iz Sekretarijata na dodatna pitanja

2012-11-07 10:23

Stigao je odgovor iz Sekretarijata na dodatna pitanja.

Ključno u odogovoru je sledeće:
"- sprovođenje procedure javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji KDU u naselju Stepa Stepanović jun-jul 2013. godine, a realizacija avgust 2013 - mart 2014. godine
- sprovođenje procedure javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji osnovne škole u naselju Stepa Stepanović avgust - septembar 2013. godine, a realizacija oktobar 2013 - jul 2014. godine"

Ove informacije bi trebalo da budu ono zbog čega smo započeli celu ovu priču. Iako rokovi se neće svideti verovatno nikome od stanara naselja ipak je ovo neka potvrda da cela priča ima neki kraj i da su ključne institucije svesne svoje odgovornosti u vezi sa ovim pitanjem.

I pored svega čini mi se da treba nastaviti sa pritiskom ne bi li se ovi rokovi koliko god je to moguće ubrzali, ali nisam baš siguran kako. Predlažem da diskusiju u narednom periodu fokusiramo na ovu temu.

Čekamo i odgovor iz GDS na dodatna pitanja...


Gost

#37

2012-11-10 11:27

Neophodna je i PREpotrebna mom detetu skola u tom kraju jer u okolnim skolama(skole u blizini) nema mesta, a za trenutnu skolu gde je upisan i ide je veliki problem da menja 2 prevoza da bi stigao !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dušan Brajković
Autor peticije

#38 Odgovor iz GDS na dodatna pitanja

2012-11-23 16:49

Odgovor je direktan:

"Obaveštavam Vas da je planirano da postupak javne nabavke bude realizovan krajem novembra 2012. godine, dok je rok predviđen za završetak radova izrade tehničke dokumentacije 30.04.2013. godine"
Dušan Brajković
Autor peticije

#39

2012-11-23 16:50

Vreme je za rekapitualciju kako bi eventualno konkretizovali neke naredne korake.

Na sledećim linkovima možete pronaći dopise koji su slati i koji su pristigli od Sekretarijata i GDSa.

Dopis sa dodatnim pitanjima za Sekretarijat:
http://www.2shared.com/photo/tJI-l7xY/D ... ma_za.html

Dopis sa dodatnim pitanjima za GDS:
http://www.2shared.com/photo/40wrqKSd/D ... ma_za.html

Dopis Sekretarijata sa odgovorima na dodatna pitanja:
http://www.2shared.com/photo/WKFoC2RM/D ... govor.html

Dopis GDS sa odgovorima na dodatna pitanja:
http://www.2shared.com/photo/3VM9oOhd/D ... a_dod.html

Slika koja objedinjuje rokove o kojima smo obavešteni od strane GDS i Sekretarijata:
http://www.2shared.com/photo/-MzBReFk/Plan_dinamike_izgradnje_vrtia_.html
Dušan Brajković
Autor peticije

#40 Naredni koraci

2012-11-27 13:27

Mislim da u decembru treba raditi na dva "fronta".

Prvi se odnosi na to da od GDSa dobijemo potvrdu da je postupak javne nabavke uspešno završen. Osim toga (nešto što mi je sugerisala komšinica Daliborka kroz prepisku putem mejla), trebalo bi da postavimo pitanje da li se rok za završetak pripreme projektno tehničke dokumentacije koji će biti utvrđen u Ugovoru sa izvodjačem odnosi istovremeno i na dokumentaciju za vrtić i na dokuemntaciju za školu. U slučaju da dokumentacija za vrtić bude spremna nešto ranije imali bi osnov da od Sekretarijata zatražimo pomeranje početka sprovodjenja njihovog postupka javne nabavke. To su teme za dopis GDSu koji bi trebalo da im bude dostavljen odmah početkom decembra.

Drugi se odnosi na to da od Sekretarijata dobijemo odgovor na pitanje da li su u budžetu Grada za 2013. predviđena sredstva za izgradnju i opremanje objekata, pošto su to u poslednjem odgovoru propustili da pojasne. Takođe, imam rezervu preme tome što su se u svom odgovoru pozvali na njihov dokument malo čudnog naziva - Plan, nabavki, programa i projekata Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu za period 2013-2015, a nisu eksplicitno odgovorili da li je u njihovom Planu nabaki i Finansijskom planu (koje usput pominju u odgovoru) to isto predviđeno. Mislim da ovo mora da se "izbistri" jer tako kako je odgovoreno ne daje dovoljne garancije. Mislim da bi ovaj put trebalo adresirati dopis na Gradonačelnika (uz priložen spisak potpisnika peticije) jer se time umanjuju šanse Sekretarijata da "vrda".

Da li neko ima neki predlog ili drugačije vidjenje?
Dušan Brajković
Autor peticije

#41 Novi dopis Gradonacelniku

2012-12-05 16:48

Gradonačelniku Beograda dostavljen novi dopis sledeće sadržine:

Поштовани господине Градоначелниче,

Грађанска петиција – Апел за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић на Вождовцу је још увек актуелна и њу је до сада подржало приближно 580 заинтересованих грађана (текст Грађанске петиције - Апела и списак потписника се налази у прилогу овог дописа).

Један од кључних захтева из Петиције који се односи директно на органе Града Београда јесте да се у буџету Града Београда за 2013. годину предвиде финансијска средства потребна за изградњу објеката за смештај предшколске установе и школе у оквиру насеља. С обзиром на предстојеће скоро усвајање буџета Града Београда за 2013. годину и то да смо у претходном периоду у директној комуникацији са надлежним Секретаријатом за образовање и дечију заштиту остали ускраћени за директан одговор на питање постављено у вези са овим захтевом (уз напомену да смо на остала постављена питања од Секретаријата добили конкретан и директан), обраћамо Вам се са молбом да нас подржите у обезбеђивању директног и позитивног одговора на ово питање и да допринесете општем убрзању динамике изградње поменутих објеката.

Да бисте се упознали са стварним потребама насеља Степа Степановић на Вождовцу, у којем ће од средине следеће године живети око 13.000 грађана, предлажемо Вам да још једном лично посетите насеље и уверите се у ситуацију на терену.

С поштовањем,
испред потписника Грађанске петиције – Апела
Душан Брајковић

Прилог:
- Текст Грађанске петиције – апела за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић,
- Списак грађана који су подржали петицију.

Gost

#42 p

2012-12-16 11:50

Pozdrav svim komšijama iz naselja Stepa Stepanović.Iako imam dete koje je završilo školovanje, želim da se priključim ovoj akciji i svojim potpisom pomognem svima kojima je ovaj problem veliki i koji imaju decu predškolskog i školskog uzrasta.Nadam se da će ova akcija uspešno realizovati i da se neće dugo čekati na njenu realizaciju.Još jednom svima puno pozdrava od Tanje iz objekta 7A,lam.2
Dušan Brajković
Autor peticije

#43 Odgovori na poslednji dopis upucen Gradonacelniku

2013-01-08 16:54


Odgovor Agencije za investicije i stanovanje:
http://www.2shared.com/photo/7XG_VSul/Odgovor_Agencija.html

Odgovor Sekretarijata za obrazovanje i deciju zastitu:
http://www.2shared.com/photo/Qn-EgGmb/Odgovor_Sekretarijata.html
za nasu decu najbolje

#44 Re: ima nas jos

2013-02-24 19:33

#24: hocu sve obecano... ili Strazbur... -

Mislim da je lepo sto ste pokrenuli peticiju,ja je podrzavam ali ste trebali za vise potpisa da se oglasite na neki drugi nacin jer ima ljudi koji zive u naselju pored vas i takodje im je jako bitno i obdaniste i skola.Evo ja sam tek sad videla peticiju i naravno pridruzila se,a ima dosta roditelja koje poznajem iz kraja kojima je bitna skola. Mislim da zajedno mozemo vise!!!

Dušan Brajković
Autor peticije

#45 Rekapitulacija

2013-04-11 10:02

Pre više od mesec dana dobili smo pismo od Gradonačelnika i ovde dogovorili nekoliko koraka. 1. Da se obratimo medijima - uradili smo i nekoliko tekstova je objavljeno. 2. Da se obratimo gospodinu Vasoviću da nam pojasni kojim aktom je fomalizovana odluka Gradonačelnika o kojoj nas je obavestio u pismu - poslao sam gospodinu Vasoviću mejl ali mi nije odgovorio. 3. Da se obratimo Sekrtarijatu sa molbom da nam predstavi konkretne korake koje planira da preduzme u sprovodjenju odluke Gradonačelnika - tekst je bio spreman ali smo se načelno dogovorili da sačekamo da rad na dokumentaciji malo odmakne.

Počeo je april i rad CIPa na dokumentaciji bi trebao da je odmakao. Predlažem da se pošalje dopis Sekretarijatu, CIPu i GDSu sa molbom da nas izveste u napretku ovog posla. Radim na tekstovima ovih dopisa i uskoro ću ih zakačiti. Na osnovu njihove reakcije planiraćemo naredne korake - npr. protest ispred Skupštine Grada u maju.

Komšinica mi je skrenula pažnju na jednu jako važnu činjenicu - Ako Sekretarijat u rebalansu budžeta ne predvidi sredstva za javne nabavke za izgradnju objekata onda od zavšetka izgradnje u septembru 2014. godine nema ništa. Zbog toga mislim da je naš konkretan cilj u narednih nekoliko meseci da se u rebalansu budžeta Grada predvide odgovarajuća sredstava.
Dušan Brajković
Autor peticije

#46 Novi dopisi za Sekretarijat, GDS i CIP

2013-04-11 10:04

Postavljam tekst sva tri dopisa za Sekretarijat, za GDS, za CIP. Molim vas da eventualne sugestije iznesete do sutra u 12 časova kako bih mogao ove dopise sutra popodne predam.

Dopis za Sekretarijat
Поштована госпођо Јовчић,

Градоначелник Београда господин Драган Ђилас је 1. фебруара 2013. године грађанима који су подржали Грађанску петицију – Апел за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић послао писмо у коме је обзнанио своју одлуку да се хитно приступи пројектовању и изградњи објеката вртића и школе у насељу Степа Степановић, при чему је као крајњи рок за завршетак изградње најавио септембар 2014. године (у прилогу се налази копија писма Градоначелника). С тим у вези, обраћамо Вам се као руководиоцу органа који је примарно надлежан за спровођење ове одлуке Градоначелника са молбом да нам детаљније представите конкретне активности које ће бити предузете и појединачне рокове за њихову реализацију, односно да нам конкретно и недвосмислено одговорите на следећа питања:
1. Када ће бити завршени сви послови у вези са припремом пројектно-техничке документације за изградњу објеката?
2. У ком временском периоду ће бити спроведен поступак јавне набавке за ангажовање извођача радова за изградњу објеката?
3. Да ли је планирано да се средства за изградњу објеката обезбеде ребалансом буџета за 2013. годину?
4. Када се може очекивати почетак а када завршетак изградње објеката?
5. У ком року и на који начин ће бити обезбеђено опремање изграђених објеката?
6. Када се може очекивати да ће простор у стамбеном објекту 6А у насељу који је предвиђен за смештање депанданса (вртића привременог карактера) бити потпуно функционалан?

Испред сада већ преко 700 заинтересованих грађана који су подржали Петицију унапред Вам се захваљујемo на одговорима.

С поштовањем,

Dopis za GDS
Поштовани господине Шурлан,

У Вашем допису од 16. јануара 2013. године бр. 162563 изнели сте податак да је уговором са Саобраћајним институтом ЦИП предвиђено да се израда техничке документације главних пројеката основне школе и комбиноване дечије установе у насељу Степа Степановић на Вождовцу заврши до 30. априла 2013. године. Градоначелник Београда господин Драган Ђилас је 1. фебруара 2013. године грађанима који су подржали Грађанску петицију – Апел за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић послао писмо у коме је обзнанио своју одлуку да се хитно приступи пројектовању и изградњи објеката вртића и школе у насељу Степа Степановић, при чему је као крајњи рок за завршетак изградње најавио септембар 2014. године (у прилогу се налази копија писма Градоначелника).

С обзиром на значај који проблем изградње вртића и школе у насељу Степа Степановић на Вождовцу има за грађане који већ живе или ће ускоро живети у насељу обраћамо Вам се са молбом да нас обавестите о следећем:
1. Да ли ће бити испоштован предвиђени рок за завршетак припреме техничке документације главних пројеката основне школе и комбиноване дечије установе у насељу Степа Степановић на Вождовцу?
2. Да ли је Секретаријат за образовање и дечију заштиту Града Београда, као ресорни орган Града који треба да преузме техничку документацију након њеног завршетка, активно укључен у процес припреме техничке документације?
3. Када се може очекивати да ће простор у стамбеном објекту 6А у насељу који је предвиђен за смештање депанданса (вртића привременог карактера) бити приведен овој функцији?

Испред сада већ преко 700 заинтересованих грађана који су подржали Петицију унапред Вам се захваљујемo на одговорима.

С поштовањем,

Dopis za CIP
Поштовани господине Игњатовић,

Директор Грађевинске дирекције Србије господин Небојша Шурлан је 16. јануара 2013. године дописом (налази се у прилогу) обавестио грађане који су подржали Грађанску петицију – Апел за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић (доступна на интернет адреси: http://www.peticije24.com/vrtici_i_skol ... stepanovic) да је са Саобраћајним институтом „ЦИП“ у децембру 2012. године склопљен уговор за израду техничке документације главних пројеката основне школе и комбиноване дечије установе у насељу Степа Степановић на Вождовцу. Уговором је предвиђено да је рок за завршетак овог посла 30. април 2013. године, након чега ће техничка документација бити прослеђена Граду Београду на даљу реализацију.

С обзиром на значај који проблем изградње вртића и школе у насељу Степа Степановић на Вождовцу има за грађане који већ живе или ће ускоро живети у насељу и јавни карактер информација које се односе на уговор за припрему техничке документације главних пројеката за ове објекте, обраћамо Вам се са молбом да нас обавестите о следећем:
1. Да ли ће бити испоштован предвиђени рок за завршетак припреме техничке документације главних пројеката основне школе и комбиноване дечије установе у насељу Степа Степановић на Вождовцу?
2. Да ли је Секретаријат за образовање и дечију заштиту Града Београда, као ресорни орган Града који треба да преузме техничку документацију након њеног завршетка, активно укључен у процес припреме техничке документације?

Испред сада већ преко 700 заинтересованих грађана који су подржали Петицију унапред Вам се захваљујемo на одговорима.

С поштовањем,

Gost

#47

2013-08-20 19:14

Поштоване комшије,
морамо стати на крај бахатости и корупцији на свим нивоима. Заједно морамо овоме учини крај и ово морамо истерати до краја.
Вртић и школа без алтернативе. А лаку и брзу зараду нека моћници траже на другом месту.

Gost

#48

2013-08-20 19:18

Ништа осим обећаног вртића и школе.

Gost

#49

2013-10-28 14:29

Vrtići i škole su PRIORITET u naselju i zato treba istrajati do cilja!Projektom su predviđenje ove ustanove,te žitelji naselja će stići do"STRAZBURA",štiteći svoja prava!Ova "Stepina vojska"neće odustati!!!!!!
Kako do skole i vrtica

#50 Tramvaj za odrzivi razvoj

2014-03-21 17:53

I ja sam potpisao peticiju iako sam sa Gornjeg Vozdovca. Podsecam na jos jednu vaznu peticiju, koja je skoro pocela, ali za koju je vazno da relativno brzo reagujemo.
http://www.peticije24.com/tramvaj_za_kumodraz_i_stepu