Izgradnja vrtica i skola u naselju Stepa Stepanovic

Dušan Brajković
Autor peticije

/ #41 Novi dopis Gradonacelniku

2012-12-05 16:48

Gradonačelniku Beograda dostavljen novi dopis sledeće sadržine:

Поштовани господине Градоначелниче,

Грађанска петиција – Апел за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић на Вождовцу је још увек актуелна и њу је до сада подржало приближно 580 заинтересованих грађана (текст Грађанске петиције - Апела и списак потписника се налази у прилогу овог дописа).

Један од кључних захтева из Петиције који се односи директно на органе Града Београда јесте да се у буџету Града Београда за 2013. годину предвиде финансијска средства потребна за изградњу објеката за смештај предшколске установе и школе у оквиру насеља. С обзиром на предстојеће скоро усвајање буџета Града Београда за 2013. годину и то да смо у претходном периоду у директној комуникацији са надлежним Секретаријатом за образовање и дечију заштиту остали ускраћени за директан одговор на питање постављено у вези са овим захтевом (уз напомену да смо на остала постављена питања од Секретаријата добили конкретан и директан), обраћамо Вам се са молбом да нас подржите у обезбеђивању директног и позитивног одговора на ово питање и да допринесете општем убрзању динамике изградње поменутих објеката.

Да бисте се упознали са стварним потребама насеља Степа Степановић на Вождовцу, у којем ће од средине следеће године живети око 13.000 грађана, предлажемо Вам да још једном лично посетите насеље и уверите се у ситуацију на терену.

С поштовањем,
испред потписника Грађанске петиције – Апела
Душан Брајковић

Прилог:
- Текст Грађанске петиције – апела за хитан завршетак припремних послова и започињање изградње објеката у којима ће бити смештене предшколске установе и школе у оквиру насеља Степа Степановић,
- Списак грађана који су подржали петицију.