Izgradnja vrtica i skola u naselju Stepa Stepanovic

Dušan Brajković
Autor peticije

/ #33 Odgovor iz gradskog sekretarijata za obrazovanje i deciju zastitu

2012-10-18 10:26

Dobili smo interesantan odgovor od gospodje Jovičić sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu. U nastavku se nalazi citat kljucnog dela odgovora.

„Sekretarijat za dečiju zaštitu je tokom 2011. godine, učestvovao u izradi Urbanističkog projekta i projektnih zadataka za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju dva objekta kombinovane dečije ustanove i 2 školska objekta u ovom kompleksu. Od tada smo se u više navrata obraćali GDS zahtevajući informaciju o dinamici izrade i stepenu gotovosti, kako bi smo mogli da planiramo poslove iz naše nadležnosti.

Na sastanku održanom 10.10.2012. godine sa predstavnicima GDS, dogovorena je procedura i dinamika izrade tehničke dokumentacije za izgradnju jednog objekta vrtića i objekta osnovne škole. Izradu projekta pratiće GDS, koja će ih u prvom kvartalu 2013. godine proslediti Gradu Beogradu na dalju nadležnost, radi izgradnje objekata.“

Ovaj odgovor gospođe Jovičić je ipak konkretniji i smisleniji od onih koje smo svi dobijali mejlovima. Prvo sto mi upada u oci jeste da Sekretarijat reaguje na dopis koji je upucen Gradnocalniku (koji im je iz njegovog kabineta prosledjen) a ne na dopis koji je upućen direktno Sekretarijatu.

Suština celog odgovora je da će u prvom kvartalu (tromesečju) sledeće godine biti gotova projektno tehnička dokumentacija.

Mislim da ovaj, s obzirom na okolnosti, korektan odgovor zavredjuje nastavak komunikacije. Sa naše strane želeo bih da postavim konkretna pitanja da li je u planu javnih nabavki gradske uprave za sledeću godinu planirano sprovodjenje tendera za izgradnju 1 vrtića i 1 škole u naselju i da li su u budžetu grada za sledeću godinu alocirana sredstva za ovu namenu i u kom iznosu. Uz sve to bih i napomenuo konstantan rast broja građana koji podržavaju peticiju.

Čekamo i odgovor GDS (trebalo bi da dodatno osvetli situaciju, posebno sada kada izgleda da imaju šta konkretno da odgovore). Bilo dobro da i GO Voždovac i Ministarstvo gradjevine iznesu bilo kakav stav. A paralelno sa tim nastavljamo komunikaciju sa Sekretarijatom.