Šta će biti sa spašenim nemačkim ovčarima?

Vojkan, Niš

/ #149 Pišu: "POBEDA"!? A na ne ispadne samo još jedna lagarija naroda?

2014-04-07 10:08

* PRE SVEGA, DA LI JE IKO IZ RAZNIH DRUŠTAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA IŠAO I SVOJIM OČIMA VIDEO TE ŽIVOTINJE, ILI SAMO VERUJEMO ŠTURIM SAOPŠTENJIMA VLASTI? KOLIKO SU NAS SAMO PUTA OKO RAZNIH STVARI SLAGALI, NISU LI?
* AKO I JESTE IŠAO I VIDEO, ŠTA JE DOKAZ DA SU TO ZAISTA TE ŽIVOTINJE, DA NISU POTURILI DRUGE NEKE? ITD, ITD...

- Činjenica je da je mnogo nas iskazalo empatiju za sudbinu ovih pasa.
- Ali je isto tako i činjenica da su ovo ipak relativno stari psi, već formiranog karaktera, uz to još i dresirani "vojnici". Njih ne bi mogao da udomi bilo ko. Da sada ne opisujemo svoj ko bi mogao, predugo bi trajalo, to bi trebalo da je jasno samo po sebi. I fakat je da bi to eventualno udomljavanje bio procedura, obzirom da su životinje vlasništvo države.

Pa ipak, to otvara i neka druga pitanja, nešto o čemu nismo do sada mnogo mislili. Dakle, ako je životni vek nemačkih ovčara 10-15 godina, a radni vek do 7-8 godina - a šta se i do sada dešavalo sa generacijama i stotinama pasa nakon što su završavali svoj radni vek u armiji? Jesu li proživeli svoj životni vek, ili...? Da ne vračamo, tužno je i samo kao pomisao, mada čitamo i da je bilo udomljavanja "isluženih" vojnih pasa. Koliko njih, da li svih? Šta je bilo sa ostalima, gde su živeli, kako su živeli, koliko su nakon otpuštanja poživeli?




Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Saznaj više...