Peticija za osnivanje zakona "Aleksin zakon"


Gost

/ #1523

2015-11-02 10:19

Školstvo je u potpunom rasulu, u ostalom, kao i sve u ovoj državi. Morala, kao kategorija, više ne postoji. Deca se ne uče ničem dobrom i lepom, kako u kući, tako i u školi. Kod kuće, roditelji nemaju vremena za njih, zauzeti su preživljavanjem. U školi, kod prosvetnih radnika, funkcioniše po sistemu "daj da otaljam ovo, pa da idem kući".
Tužno je što se sve to odrazilo na ovaj način....jedan mladi život se ugasio. Imala sam lično iskustvo, sa svojim detetom, koje je takodje bilo maltretirano, sve do momenta kada se oduprlo siledžijama. Kao roditelji, išli smo kod učitelja, direktora škole, školskog psihologa, i sve je bilo uzalud. Onog momenta kada se naša ćerka suprotstavila malim siledžijama, bili smo pozvani kod školskog psihologa na razgovor.... Znam jako dobro kako sve funkcioniše. Da stvar bude još crnja, razredni učitelj je potstakao loše ponašanje dece prema njoj, da bi se nama osvetio, jer nismo eleli da mu "pozajmimo" novac koji je tražio. Sve smo to rekli, direktoru, psihologu, ništa nije vredelo, sem što su nas uvek umirivali , da ne prijavimo ministarstvu.
Taj period života, koji bi trebao da bude naj lepši za dečije odrastanje, prolazio je u stresu, cele porodice.
Apsolutno se moraju sankcionisati, i to vrlo strogo, razredni učitelji, direktori, pedagozi...naravno , i roditelji dece koja vrše nasilje nad drugom decom.