Podrska decaku Krstanu Vukovicu!

nuki

/ #117 Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-13 20:49

#114: majka - Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Pre svega, direktor Mašinske škole ima veze sa slučajem nasilja nad tim dečakom samo u onom delu u kojem su zaposleni Mašinske škole momentalnim pozivanjem policije sprečili dalje krvoproliće. Đak o kojem je ova peticija nije đak Mašinske škole, nego ĐAK  GRAĐEVINSKE ŠKOLE. Nasilnici koji su ga prethodno maltretirali takođe nisu đaci Mašinske škole, nego ne znam ni ja koje niti je poznato da li uopšte idu u školu ili samo navraćaju u razne škole da bi maltretirali druge.

Zatim... o problemu koji je taj đak imao sa nasilnicima i u njegovom rešavanju nije izgleda bila obaveštena ni majka đaka, a ni Građevinska škola kao institucija, a ni policija, a trebalo je da budu, nego je bio obavešten samo njegov punoletni, a nezreli ujak koji je nasilje pokušao da reši nasiljem, a ne institucionalnim putem što je svakako za osudu jer da nije bilo njegovog ispada i šamaranja nedužnih đaka u školskom dvorištu (na koje se greškom zaleteo u besu), ovaj incident se mogao izbeći.

Užasno je licemerno što novinari, umesto da sagledajuj kompleksan problem nasilja među decom, prave histeriju i poviku na sasvim nenadležnu školu i na institucije koje, u ovom slučaju, niti su zakazale niti su mogle imati bilo kakvog učešća u rešavanju problema nasilja jer im problem jednostavno nije prijavljen.

U konkretnom slučaju, prvenstveno treba se osvrnuti na to kako to da niko ne razmatra problem roditelja i dotičnog rođaka koji nisu ni pokušali da reše problem zvaničnim putem i na vreme.

Ukoliko se dečak požalio razrednom starešini ili pedagoško-psihološkoj službi, naravno usmeno jer pismeno nije, onda treba preispitati i odgovornost zaposlenih u GRAĐEVINSKOJ ŠKOLI, a ne u Mašinskoj gde su sve te barabe u kompletu doletele ko furije i napravile darmar u kojem NIKO iz Mašinske škole nije učestvovao (osim pozivanjem policije).

 

Barabe su mogle isto tako uleteti i u nečije privatno dvorište jureći jedni druge da mlate. A to što ih obezbeđenje nije moglo sprečiti, pitanje je za Ministarstvo prosvete koje je ukinulo finansiranje obezbeđenja u školama pa se sada škole dovijaju na koji način da plate radnike obezbeđenja.