Podrska decaku Krstanu Vukovicu!

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska decaku Krstanu Vukovicu!

Vasilije

#101 Re: DAJTE IZJAVU

2012-11-13 09:11

#97: siti -

Čak i ako ustanovite da to nisu ta dva kriminalca, koja su napala vaše dete, dajte izjavu da je vaše deto napadnuto kod škole od NN osoba, kako bi se sprečilo ponavljanje takvih događaja ! Inicirajte da svi roditelji čija su deca doživela nešto slično, DAJU IZJAVE !!! NE ĆUTITE I NE TRPITE nasilje !!! NIJE NORMALNO HITNO NE REŠITI OVO URGENTNO STANJE !!!

VASILIJE

#102 Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-13 09:58

#93: RODITELJ - STOP NASILJU U SKOLAMA!

Broj potpisa je SRAMNO MALI !!!!!!

Za to su najodgovorniji MEDIJI !!!!!!

SVI RODITELJI treba da potpišu ovu peticiju !!!!

Bar DVA MILIONA POTPISA !!!

Takođe, SVI RODITELJI čija su deca maltretirana (kao K.V.) treba da daju IZJAVE, kako bi se taj problem HITNO REŠIO !!!!!!!!!

Obavestite SVE KOJE ZNATE, a NISU KRIMINALCI, da potpišu ovu peticiju !!!

Zamenik pokrajinskog ombudsmana je izjavio da su prekršena prava maloletnika, samim smeštanjem u zatvor sa odraslima (BEZ UPUŠTANJA U EVENTUALNU KRIVICU !!!!!!)

majka

#103

2012-11-13 11:49

Krstane,verujem da si sve ovo ucinio iz ocaja,zbog silnog ponizenja koje si trpeo.Zao mi je sto nisi imao dovoljno poverenja da se obratis ljudima oko sebe,ali razumem te...Iako tako mlad vec si morao da izgubis poverenje u odrasle.
I sama imam dva tinejdzera koji su bili izlozeni maltretiranju i pretnji nozem.Iako smo slucaj prijavili policiji,reakcije nema do dana danasnjeg.
Sine,bicu slobodna da te tako nazovem,jer moj mladji sin je stariji od tebe jednu godinu,budi hrabar,neka te utesi sto je ovoliko ljudi uz tebe.Dace Bog da pravda pobedi i da ne gledaju u tebi surovog ubicu...
gost

#104 Zalosno

2012-11-13 14:41

Stvarno je zalosno,da dete izazovu da to uradi. Ti huligani zasluzuju da budu oni kaznjeni, a ne dete koje se od njih branilo.Zelim da KARMA vrati njima sve sto su zasluzili.
NANA JELA

#105

2012-11-13 14:58

IZDRZI KRSTANE SVI SMO UZ TEBE,TVOJA NANA,TI SI DOBAR NISI KRIV,JEL TREBA DA ISPASTAJU NEDUZNA DECA?HULIGANE IZBACITE SA ULICA !!!!! POBEDICEMO !!!
KNICANINAC

#106

2012-11-13 15:00

SVA OMLADINA IZ VOJVODINE JE UZ TEBE,IAKO TE JA POZNAJEM SAMO IZ PRICE JA SAM UZ TEBE SVIM <3 I NADAM SE DA CE PRAVDA BITI NA TVOJOJ STRANI, UZ BOZIJU POMOC IZDRZI JOS MALO!!!
VASILIJE

#107 Re: NE ČEKAJTE, DAJTE IZJAVU !!!

2012-11-13 15:02

#103: majka -

NE ČEKAJTE !!! Uverili ste se da prijava policiji nije urodila plodom ! Dajte izjavu kako su vam deca maltretirana i kako nadležni ĆUTE I NE REAGUJU !!!! NE SMETE BITI PASIVNI ! Zakon mora biti izmenjen, a Krstan Vuković oslobođen !!!!!

LJILJA

#108

2012-11-13 15:03

NE DOZVOLI TE DA ISPASTA NEDUZNO DETE! POZIVAM SVE MAJKE DA BUDU UZ NEDUZNOG DECAKA!! I JA IMAM DVA SINA!!
Panta

#109

2012-11-13 17:16

Pothitno treba uraditi nešto po ovom pitanju. Prekinuti kriminal u školi. vratiti prave i istinske vrednosti u društvu, a ne pinkovska i Karleuša-Ražnatovićka da prave idole našoj deci. Bojim se da će ovoga biti sve više i gore. Treba stati zlu. Spasimo našu decu, spasimo budućnost.

Gost

#110 Re: Re: Krstan i Aleksa,simboli otpora !

2012-11-13 17:17

#91: - Re: Krstan i Aleksa,simboli otpora !

Mi smo na Aleksinom facebook profilu pozvali sve prijatelje da daju podršku Krstanu.

https://www.facebook.com/alexajankovic

Dragana Janković

#111 Re: STOP NASILJU U SKOLAMA!

2012-11-13 17:23

jeca

#112 #9

2012-11-13 17:36

i ja sam dete i nebi volela da me tako neko maltretira pustite ga da se brani od kriminalaca i skotova od 20 i 22 godina

 

majka

#113 Re: Re: DAJTE IZJAVU

2012-11-13 19:45

#101: Vasilije - Re: DAJTE IZJAVU

Svaka cast Vasilije!To se mora hitno resiti!Nesmemo vise cutati o ovom problemu,ako treba idemo i na protest!Koji ce se, nadam se ODRZATI U SKORIJE VREME!

majka

#114 Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-13 19:51

#102: VASILIJE - Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

DANAS 13.11.2012. DIREKTOR MASINSKE SKOLE U NOVOM SADU NIJE HTEO DA POTPISE PETICIJU!!!ZA SVAKO OVAKVO SLEDECE DELO SMATRACEMO GA DIREKTNO ODGOVORNIM!NEKA GA JE SRAMOTA!!!!!!

a.a

#115 a.a

2012-11-13 20:10

Direktor Srednje Masinske Skole Mazalica je debil,bitno mu da dobija platu od 100 hiljada,kad sam ja tamo imao problema,meni je rekao da se ispisem iz skole jer ne znaju kako da rese taj problem,sve je to govorio uz odvratan smeh,treba ga smeniti i njega i Matica iz gradjevinske,ovo je sramota za skole
Vasilije

#116 SMENA DIREKTORA MAŠINSKE ŠKOLE U NOVOM SADU

2012-11-13 20:32

#114: majka - Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Onda ćemo pokrenuti postupak za smenjivanje direktora Mašinske škole ! Treba imenovati i osuditi SVE one koji podržavaju ovo gnusno iživljavanje nad DETETOM na bilo koji način, pa i nesaglašavanjem da bude pušten iz NEZAKONITOG pritvora !!!

Takvi "likovi" nisu dostojni da vode brigu o deci !!!!!!!

Da budem jasan, niko ga ne tera da potpiše, ali je SRAMOTA DA NE POTPIŠE !!!!!!!!!!

Moraće da objasni mnoge stvari !

nuki

#117 Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-13 20:49

#114: majka - Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Pre svega, direktor Mašinske škole ima veze sa slučajem nasilja nad tim dečakom samo u onom delu u kojem su zaposleni Mašinske škole momentalnim pozivanjem policije sprečili dalje krvoproliće. Đak o kojem je ova peticija nije đak Mašinske škole, nego ĐAK  GRAĐEVINSKE ŠKOLE. Nasilnici koji su ga prethodno maltretirali takođe nisu đaci Mašinske škole, nego ne znam ni ja koje niti je poznato da li uopšte idu u školu ili samo navraćaju u razne škole da bi maltretirali druge.

Zatim... o problemu koji je taj đak imao sa nasilnicima i u njegovom rešavanju nije izgleda bila obaveštena ni majka đaka, a ni Građevinska škola kao institucija, a ni policija, a trebalo je da budu, nego je bio obavešten samo njegov punoletni, a nezreli ujak koji je nasilje pokušao da reši nasiljem, a ne institucionalnim putem što je svakako za osudu jer da nije bilo njegovog ispada i šamaranja nedužnih đaka u školskom dvorištu (na koje se greškom zaleteo u besu), ovaj incident se mogao izbeći.

Užasno je licemerno što novinari, umesto da sagledajuj kompleksan problem nasilja među decom, prave histeriju i poviku na sasvim nenadležnu školu i na institucije koje, u ovom slučaju, niti su zakazale niti su mogle imati bilo kakvog učešća u rešavanju problema nasilja jer im problem jednostavno nije prijavljen.

U konkretnom slučaju, prvenstveno treba se osvrnuti na to kako to da niko ne razmatra problem roditelja i dotičnog rođaka koji nisu ni pokušali da reše problem zvaničnim putem i na vreme.

Ukoliko se dečak požalio razrednom starešini ili pedagoško-psihološkoj službi, naravno usmeno jer pismeno nije, onda treba preispitati i odgovornost zaposlenih u GRAĐEVINSKOJ ŠKOLI, a ne u Mašinskoj gde su sve te barabe u kompletu doletele ko furije i napravile darmar u kojem NIKO iz Mašinske škole nije učestvovao (osim pozivanjem policije).

 

Barabe su mogle isto tako uleteti i u nečije privatno dvorište jureći jedni druge da mlate. A to što ih obezbeđenje nije moglo sprečiti, pitanje je za Ministarstvo prosvete koje je ukinulo finansiranje obezbeđenja u školama pa se sada škole dovijaju na koji način da plate radnike obezbeđenja.

gost
Gost

#118 UKIDANJE STRANAČKIH KOMENTATORA!

2012-11-13 20:52

#116: Vasilije - SMENA DIREKTORA MAŠINSKE ŠKOLE U NOVOM SADU

Aj ceo Aktiv direktora na nivou Srbije da ti potpiše peticiju ili ćeš ih sve smeniti?

Ako si besan na direktora Mašinske škole iz nekih ličnih razloga, npr. dobio si ukor kad si bio drzak na časovima i sl. onda piši žalbu na taj ukor školi, a nemoj pljuvati tako inkognito i kukavički izdaleka.

U stvari, pre će biti da nisi besan zbog ukora, nego si plaćeni stranački aktivista koji pretenduje na mesto direktora. Poznajem vas po stilu pisanja... halabučkom.

roditelj

#119 MEDIJI NAMERNO POGREŠNO IZVEŠTAVAJU - ZAŠTO?

2012-11-13 20:54

Kome se i da li se dečak požalio na nasilje? I kada? To nigde ne piše na portalima medija. Zašto se kriju neke bitne činjenice u vezi sa ovim incidentom?
Angel

#120 STA RECI DOK NASILNISTVO KOLO VODI!

2012-11-13 21:02

Bruka!

Pritvor detetu produzen i to u zatvoru na Klisi gde nema odeljenje za MALOLETNIKE!
Znači MLADJII MALOLETNIK U PRITVOR U ZATVOR ZA odrasle!
CUJ OVOJ DVOJICI tek danas CE BITI UZETE IZJAVE!!!!
Eto, siledzija ubi devojku ... valjda je smrt zrtve JEDINI NEKAZNJIVI odgovor ZRTVE!
Mati brani cerku, ajd apsana!
SRAAAAMOTA!
Milena

#121 A ministar ?

2012-11-13 22:32

Roditelji,učenici,profesori!Kao što vidite,mi nemamo Ministra prosvete ili ga bar nismo videli ni čuli ovih dana.Iz Ministarstva prosvete nismo čuli čak ni dobro nam poznate i izlizane fraze koje su tako često koristili u ovakvim situacijama.Nakon njihovog epohalnog pronalaska za sprečavanje nasilja u školama u vidu SOS telefona ništa nije preduzeto po tom pitanju ako ne računamo zabavne seminare po školama na tu temu od kojih niko nikakvu vajdu nije video.
Jasmina

#122 Re: A ministar ?

2012-11-13 22:36

#121: Milena - A ministar ?

Predlažem da pitamo ministra energetike ili saobraćaja,možda će oni imati nešto da kažu u vezi ovoga,možda je to u sklopu njihovog resora a da mi to ne znamo !?

Sram te bilo Obradoviću?

Šta si uradio osim što štitiš nesposobne direktore koji prikrivaju nasilje i učenicima koji ga trpe predlažu drugu školu?

roditelj

#123 Re: Re: A ministar ?

2012-11-13 22:45

#122: Jasmina - Re: A ministar ?

A kako to neki direktor može da spreči budale da se biju? Imaš neko rešenje možda? Da li možda predlažeš da direktori škola u toku svog radnog vremena šetaju po školskim dvorištima umesto radnika obezbeđenja (za koje škole ne dobijaju novac ni od ministarstva ni od roditelja đaka jer neće da daju)? Ili da direktori svojim telima razdvajaju pobesnele nevaspitane barabe? Ili da direktori zajedno sa profesorima školske odmore provode napolju među đacima i da se raspituju ko je s kim u zavadi pa da se petljaju nepozvani u sukobe? Ili šta?

 

Dok đaci ili roditelji zvanično, pismenim putem, ne prijave nasilje školi, ni direktor ni zaposleni nemaju način niti dozvolu da reaguju. Treba samo malo bolje poznavati pravila službe u prosveti (kojima se i zaposleni i direktori moraju povinovati) pa tek onda reagovati komentarisanjem pojedinačnih situacija.

RODITELJ

#124 Re: UKIDANJE STRANAČKIH KOMENTATORA!

2012-11-13 22:51

#118: gost - UKIDANJE STRANAČKIH KOMENTATORA!

Sto se tice PETICIJE,ovde niko nemoli za potpis!!!I sto se tice `DIREKTORA`skola,pozvali smo se na ljudskost zeleci da vratimo jedno napadnuto dete svojoj majci u krilo!Ja sam majka troje dece i recicu ti jedno JA BIH NE SAMO PISALA PETICIJE Vec bih za svoje dete UBILA!Ja ih ne radjam da ih neko tuce po skolama vec da gledam kako rastu!Pa vas molim ne trosite nam ove stupce i redove gde dobri ljudi velikog srca pred BOGOM brane jedno dete i bore se PROTIV NASILJA!a VI koji branite nasilje i DIREKTORE,NA POGRESNOM STE MESTU!

S.S.

#125 Re: Re: Re: A ministar ?

2012-11-13 22:54

#123: roditelj - Re: Re: A ministar ?

KOJI TI PROBLEM IMAS KADA TOLIKO BRANIS DIREKTORE?DA LI SI I TI JEDAN TAKAV?CINJENICA JE DA NAM ZLOSTAVLJAJU DECU PO SKOLAMA,PREKINI DA BRANIS NASILJE TIME VREDJAS NAPASTVOVANU DECU I RODITELJE MALOG ALEKSE KOJI JE IZVRSIO SAMOUBISTVO JER GA NIKO NIJE ZASTITIO!U SKOLI TO MORA BITI NEKO KO JE ZA TO NADLEZAN!!!!!!