Peticija protiv preseljenja skole

Quoted post

prosvetar k

#23

2013-06-09 16:19

Pametan ratnik bira svoje bitke.

U vremenima u kojima zivimo svakodnevno se dokazuje "sila"koja se sprovodi nad svima nama.Puno puta je pokazano da sve te peticije, demonstracije, izlasci na ulicu sa pistaljkama...nisu donele, ama bas ,nikakav boljitak.Zasto? Zato sto je vec sve bilo reseno, ishod se znao.
Treba prepoznati koju bitku voditi i znati kako pobediti.Ako je kraj izvestan, onda je najbolje i najbezbolnije prilagoditi se i dati sve od sebe kako bi se novonastala situacija poboljsala.
Toliko od mene.Uzivajte.

Odgovori

Još jedan roditelj

#27 Re:

2013-06-09 20:25:30

#23: prosvetar k -

Prvo - ko kaže da je kraj (kakav Vi priželjkujete) izvestan? Drugo - nadam se da ja imam pogrešnu sliku o tome kako vidite nas roditelje i decu u ovoj akciji (sa motkama i zviždaljkama?!) Ovo su malo drugačije demonstracije od onih koje su bile 90-ih, izuzetno mirne i pristojne i bez uplitanja političkih stavova. Mada bi trebalo i verovatno imalo većeg efekta kada bi svako nezadovoljstvo izražavali na takav način, da jasno i glasno pokažemo svoje lice i izraz na njemu, da stanemo iza svojih nezadovoljstava i zahteva, a ne da ostavljamo utisak kako nam nije stalo i kako smo tek počeli da trpimo pa možemo još, imamo snage na pretek.
Deca su svoju inicijativu pokrenula sama, nisu ih terali roditelji. Roditelji su svoju inicijativu pokrenuli sami, nisu ih terali zaposleni u staroj školi.