Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

Quoted post

Dušan Spasić
Autor peticije

#2 Re:

2013-10-16 15:48

#1: -

U tome je i problem. Znanje potrebno za rad u struci mi stičemo u toku četvorogodišnjih studija. Na masteru se bavimo predmetima i temama koje nemaju veze sa strukom već nas dalje usmeravaju ka naučno istraživanju. I ja sam pred završetkom master studija ali me tako iritiraju zakoni ove šljiva republike.

Odgovori


Gost

#10 Re: Re:

2013-10-18 08:13:17

renesme

#86 Re: Re:

2013-10-27 19:19:28

#2: Dušan Spasić - Re:

Samo da Ti kazem Hvala.

Hvala na pokretanju ove peticije..jer bismo se inace samo Bogu mogli zaliti na ovaj slucaj realizovanja one narodne "Ne lipsi magarce do zelene livade". Pozdrav!

sundjegar

#438 Re: Re:

2014-06-07 19:00:03

#2: Dušan Spasić - Re:

Pa kako kod koga. Ja se uospte ne slazem s tim. Ja sam student matematike, 3+2. Realno ni osnovne ni master nemaju neke veze sa srednjom/osnovnom skolom, tu i tamo po neki izborni predmet. Master je tezak, i upise ga trecina od generacije. Kod mene u generaciji, 60% sudenata nema veze s matemtaikom, razvlace godine, prenose, prepisuju, provlace se, na kraju ga zavrse na jadevite jade, i naravno ne upisuju master jer nisu sposobni bili ni za osnovne. I ja treba da dozvolim da takva neznalica dobije dozvolu da predaje u srednjoj skoli, da se stavlja u rang sa mnom? Izvinite, ali nikako.
Sto se tice drugih oblasti, slazem se (vidim da se nekima master placa), ali kad je matematika u pitanju, nikako.

i realno, ako vas je stvarno interesovalo to sto studirate, zavrsicete do kraja. I da mogu da predajem sa osnovnim, ne bih, jer sam zeljna da steknem sto vece znanje u toj oblasti, da budem sto bolji profesor u svojoj struci. A vi, kako vam je volja.