Uvesti porez Crkvi

Quoted post

Gost

#20 Gost

2013-11-10 20:19

Evo jedna zanimljiva racunica svim potpisnicima ove nebuloze:
- Crkva PLACA porez na sav prihod od recimo prodavnica gde prodaje svece, cvece, ikone, kandila, brojanice, knjige i ostalo. Dakle, ako stampa knjige, ako prihoduje, to sve prolazi krosz knjigovodstvo i porez se placa drzavi. No, ono sto drzava i vi svi zelite jeste da se oporezuju prilozi koje Crkva dobija svakoga dana. Prilog je nemoguce oporezovati jer je prakticno poklon u dobrotvorne svrhe samo sto je primalac Crkva! Zatim, neko pomenu korupcija u svestenstvu... pa da li vi citate sta pisete??? Kakva crna korupcija?!? Svestenici koji imaju cenovnik, zaista ne smeju tako profilisati ono sto rade i tome se na put moze i zna kako stati. No, svestenici su placeni za ono sto urade. Ako je nekome krivo sto neko plati vencanje 500 evra i onda im kriv svet ceo jer oni nemaju - to je zavist, ljubomora, i djubretarski nacin odnostiti se prema bliznjem!!! Zatim, ako neko dovede muziku na svadbu, plati je 1000-1500 evra, a svesteniku se da 200 evra recimo za vencanje, opet svestenik kriv, jel??? Opet Crkva "krade" je li?
A evo Blic clanak o oporezivanju. Kaze Crnogorska mitropolija po Amfilohiju zaradi 2 miliona evra (mada je on izgovorio da je to protok novca uracunavajuci i priloge vernih). Po tom kljucu Blic zakljucuje kako od 16 episkopija, ako svaka zaradi toliko to je ukupno 32 miliona evra da se oporezuje (sa cinjenicom da porede jednu mitropoliju sa ostalim episkopijama pokazuje koliko truda ustvari NIJE ulozeno u clanak da se sve ispita i proveri - nego samo ofrlje da se Crkva napljuje sto vise). I onda kazu, od tih 32 miliona oporezovali bi oko 3.2 (10%)... Da li znate da ce nas ruski kredit od 2.5 godine kostati 170 miliona evra SAMO ZA KAMATU!!! Da li znate da Srbija placa kamatu na citavih 26 milijardi evra javnog duga!?!?!?!? Da li znate koliko je to novca??? Neka uzme novinar jedan pa istrazi sve te informacije i onda napise clanak. Pa cete videti gde se Crkva u svemu tome nalazi.

Zadnje pitanje: koliko je Crkvi oduzeto imanja, zemlje, zgrada tokom Titovske bolesen nacionalizacije??? Koliko je od toga vraceno Crkvi koja je pravi vlasnik!?!?!??!!?!?! KOLIKO!?>!?!?!!?!?

Dakle, kada se SVE SVE SVE povrati Crkvi sto joj je oduzeto, pa plati odsteta za sve ove godine uzurpacije istog tog zemljista, e tada ce Crkva placati porez drzavi!!!

Odgovori


Gost

#22 Re: Gost

2013-11-22 08:50:23

#20: Gost - Gost

Koliko smiješne mržnje i providnog razmišljanja u ovom textu. Recite nam kad će crkva vratit sve ono bogatstvo i nekretnine onima koje je ona prethodno opljačkala, mučila i pobila, prije nego se dočepala toga? ? Imanje dobiveno pljačkom, torturom i ubijanjima nije imanje, već zločin. A plaćat će vam crkva porez uskoro, nikom ne trebaju teški paraziti u ovakvoj krizi i depresiji.


Gost

#30 Re: Gost

2014-04-23 21:49:51

#20: Gost - Gost

SVAKA CAST ,POTPISUJEM SVAKU REC KOJU STE NAPISALI !!!


Gost

#31 Re: Gost

2014-04-23 22:46:13

#20: Gost - Gost

Ajde bre, Burgija, ne se*i.

Nole

#49 Re: Gost

2014-05-09 16:08:51

#20: Gost - Gost

Od koga su dobili ta imanja? Od naroda, od lopova, ubica i drugih koji su imali razlog da kupe "oprost grehova". Prema tome, sve je to narodna imovina. Ništa ne treba vraćati onima koji zaglupljuju i zaluđuju narod.