Šta će biti sa spašenim nemačkim ovčarima?

Quoted post

Kejt

#108 Re: EKSPERIMEN JE IZVRSEN!

2014-04-04 10:44

#25: Marija - EKSPERIMEN JE IZVRSEN!

ODAKLE VAM TO???? ZASTO TO OVDE PISETE? REAGUJTE JAVNO, AKO IMATE PROVERENU INFORMACIJU!

Odgovori

MIM

#117 Re: Re: EKSPERIMEN JE IZVRSEN!

2014-04-04 13:52:46

#108: Kejt - Re: EKSPERIMEN JE IZVRSEN!

Ocigledno je samo miniranje bilo u pitanju.  Kopiracu tekst sa : http://www.24sata.rs/.../pobeda-vojni-psi.../131463.phtml

REAKCIJA - Psi do daljeg ipak ostaju na farmi Instituta za medicinska istraživanja VMA, gde su, tvrde u ovoj ustanovi, “odlično” z
brinuti. Projekat koji je izazvao negodovanje nekoliko hiljada građana, koji su potpisali peticiju za spas nedužnih životinja, trebalo je da se realizuje na VMA, gde je bilo predviđeno testiranje nad psima koji više ne mogu da obavljaju zadatke u jedinicama Vojske Srbije.

- Stopirali smo sprovođenje ovog projekta, čija realizacija nije ni započeta. Ministarstvo odbrane insistira na doslednoj primeni domaćeg i međunarodnog zakonodavstva u svakom postupku koji sprovodi. Posebno predočavamo javnosti da je i ovakav vid nadzora nad radom državnih institucija delotvoran, bez obzira na to što se u konkretnom slučaju nije pristupilo, ni započelo sa realizacijom projekta - rekao je za “24 sata” Nebojša Rodić, ministar odbrane.

Sad kad je projekat stopiran postoji naravno mogućnost da ih neko udomi, ali prethodno mora da traži dozvolu od Instituta i svih nadležnih službi jer su psi vlasništvo Vojske. Zbog bezbednosti budućeg vlasnika ne može ih udomiti bilo ko jer to nisu obični ljubimci, oni su vojnici - naglašava izvor “24 sata”.




Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Saznaj više...