Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima

Quoted post


Gost

#350 Re:

2015-08-10 10:59

#3: -  

 Svaka cast na pitanju prijatelju , kakva prava imaju sami studenti iz Srbije u svojoj zemlji ,skoro pa nikakva.Kao i obicno u Srbiji se od drveta ne vidi suma a za sve postojece probleme zadnjih 30 godina su krivi svi (sSlovenci,Hrvati,Bosnjaci ,Izbeglice,Bosanci,Albanci,Crnogorci,Nemci,Madjari) osim nas samih.U Grckoj se na primer koliko ja znam u zadnjih cetrdeset godina od osnovne skole pa do fakulteta ne placa skolarina znaci nista , nula,zero, knjige besplatne od prvog osnovne ,ne placaju se ispiti na fakultetu,takse,prijave znaci besplatno skolovanje za sve,pa umesto da pisete peticiju da bi nekom drugom bilo gore pisite da bi vama bilo bolje.Peticija je jako sovinisticki obelezena i povedena ne istinitim navodima sa elementima za krivicno gonjenje nadam se da ce neke osobe odgovorne za isticanje peticije pozvati na razgovor.Nemam vremena da obrazlazem srpskim AKADEMCIMA (piscima ove peticije)koji su zadnjih trideset godina po svojim crnim idejama poznati u celom demokratskom svetu gde govore ne istinu , ali navescu neke primere.Svi strani studenti u Srbiji placaju po nekoliko puta skuple upis na fakultete,oni iznajmljuju stanove,kupuju hranu,placaju gorivo,kupuju odecu,placaju struju ,vodu,takse,prijave,doktore,zubare,izlaze po kaficima...saberite sve to i ispasce deset puta veca korist nego steta.Dok se u celom svetu bore na svakakve nacine da privuku studente u svoje zemlje ksenofobicni srpski AKADEMCI i dalje pokusavaju ne svesno i svesno ponovo da izoliraju i odvedu Srbiju u mracne tokove.SRAMOTA

Odgovori

V

#374 Re: Re:

2015-08-10 11:35:39

#350: - Re:  

Šta, u Grčkoj stranci studiraju besplatno??? Pa onda nije ni čudo što su bankrotirali...


Ja sam studirao u EU i sad prvi put čujem da ima negde da stranac može da bude na budžetu... Školarina bato i to mnogo veća nego za domaće samofinansirajuće... Od oko 2.000-3.000 eura godišnje u slabije razvijenim zemljama EU pa sve do 20.000-30.000 u jačim (npr. Engleska, doduše za studente iz zemalja koje su van EU, ali svejedno, bitan je princip). Što je i normalno i treba tako da bude...


A to što neko troši pare na odeću, hranu i piće, od toga naši fakulteti nemaju ništa, da imaju ne bi studenti sedeli po polomljenim klupama i stolicama...

"Država" nema para ni za plate ni penzije, na sve strane se zatvaraju javne ustanove i nevladine organizacije, a za strance da ima za školarinu... Paz' bogati...

Malena

#522 Re: Re:

2015-08-10 14:46:52

#350: - Re:  

 Komentar vam je kao sa sajta B92."Srbi poznati po crnim idejama u demokratskom svetu." "Šta mislite o demokratiji na Zapadu'",pitao je Gandija jedan "demokrata".Gandi je odgovorio:"Mislim da bi to bila odlična ideja."


Gost

#922 Re: Re:

2015-08-10 20:10:30

#350: - Re:  

 Sve je to lepo, ta prica dajte peticiju koja ce nasim studentima poboljsati uslove. Verujte da bi i srpskim studentima i njihovim roditeljima znacilo da plate dom 50e sa hranom umesto stan 250e, a dom pun crnogoraca. Nek budu u domu, ali ako ostane mesta kad se svi nasi smeste. A ni jedan nas student ne ide u inostranstvo da studira bez skolarine ili neke stipendije. A njima ako se bas svidja nas sistem obrazovanja nek se upisu kao stranci i plate punu cenu. 

P.S. Ako vec zelite da nekog savetujete, moj savet Vam je da naucite bar upotrebu recce ne.

Milivoje

#1280 Re: Re:

2015-08-11 00:22:11

#350: - Re:  

 Da li zaista upoređuješ situaciju u Grčkoj sa situacijom u Srbiji? Možda upravo jer se svi školuju o džravnim jaslama Grci i imaju astronsomski dug koji niko nema ideju kako će otplatiti!

Doista nemaš ideju o čemu govoriš! Bolje se raspitaj malo kako izgleda studirati u instronastvu! Da, tačno je da se Unoverziteti bore da privuku studente ali kvalitetom nastave i dobrom diplomom! Da li msiliš da na Harvardu i Stanfordu možeš da studiraš za džabe? Da li misliš da svi oni ljudi na Harvardu studiraju za džabe, jer se harvard bori da privuče studente? Ne, ne studiraju - da ti odmah kažem! Plaćaju školarine u visini od po nekoliko desetina hiljada dolara po semestru, za koje uzimaju kredite koje otplaćuju po 10-15 godina nakon diplomiranja. A i dalje, kvota upisa na harvard je ispod 10%! To znači da je potražnja daleko veća od broja mesta koja su otvorena za upis. Od novca koji se uzima kroz školarine stvoren je najbolji obrazovni sistem, plaćeni najbolji profesori. I niko se ne žali!

 

Šta bi ti prijatelju, da studiraš za džabe u Srbiji i da onda još nađeš i posao u Srbiji? Zato što je Univerzitet u BG-u bolji od onog u Podgorici? Naravno da je bolji! Onda ćeš i da platiš! Znanje JESTE roba! Isto kao što bi platio školarinu u Italiji, Francuskoj, nemaškoj - tako ćeš i u Srbiji.

Ili studiraj u Titogradu, ako ti je milije!

Pozdrav

Lesa

#1594 Re: Re:

2015-08-11 09:56:25

#350: - Re:  

 Izuzev Srba koji žive u Crnoj Gori a nažalost su u manjini jer su ih nadglasali Šiptari, Muslimani i klika lopova i švercera oko Đukanovića, Crna Gora je neprijateljska država jer je, ako ništa drugo, priznala Kosovo, deo naše teritorije. 

Inače prijatelju lupetaš za krivično gonjenje autora ove peticije.

Dosta su Srbi pokazivali milosrdje. Ko tebe kamenom, ti njega ciglom.

Bravo

#1755 Re: Re:

2015-08-11 15:52:55

#350: - Re:  

 Svaka čast na komentaru! Svaka ti je zlatna! Ovako moze samo,razmišljati demokrata,humanista ali i nadasve dobar pragmatičar.