Zaustavimo uništenje Bardače

Quoted post


Gost

#80 Re: Re:

2012-03-26 22:04

#79: Kladari - Re:

Ne brinite Vi za moju upućenost, ponavljate moje riječi, pomenula sam da je glavni krivac Nikola Vukelić, gazda kapitala stečenog na tuđoj zemlji. Preko 7 godina je "AGROIMPEX" bespravno koristilo zemljište Bardače, a u osmom mjesecu prošle godine, Bardača je sudskom presudom prešla u ruke države. Da bi "AGROIMPEX" bio "istjeran" izgleda da je bilo potrebno da isuši osam jezera...


Zatim, moja upućenost u vodotok Mature - vjeruj mi da komuniciraš sa najkompetentnijom osobom. Ti si možda dobronamjeran čovjek, ali vjeruj mi da nisi dobro upućen u to. Matura je prestala da živi onog momenta kad je 60ih godina iskopan kanal Osorna-Borna-Ljevčanica. Podatak tebe radi - Matura izvire u selu Vakuf, i ona je tim kanalom izgubila svoje glavno izvorište. Nizvodno od Kočićeva do ušća u Savu, u dužini od 6,5 km, ne rade izvori koje ti pominješ!Između ostalog, razlog nefunkcionisanja tih izvora je i ustava izgrađena '69. godine, koja je Maturu zatvorila, i  tim omogućila raznoraznim zamuljivanjima izvora, koji su iz godine u godinu, od '69. do danas - bukvalno prestali da funkcionišu.

A ta Karavida, osim nje, gdje su ostale rijeke: Kraljica, Ključ, Trstenik?... i druge da ti ne nabrajam, vjerovatno nikada nisi ni čuo za njih.

Dovoljno je ovo što sam ti rekla, cijenim tvoju dobronamjernost, ja ne tražim krivca...

U ovom gore nabrojanom, vjeruj mi, nemaš boljeg sagovornika od mene.

Tebi na znanje, na žalost, i moju i tvoju, oni koji su to znali bolje od mene - više nisu među živima.


Ovim završavam svoje obrazlaganje i molim bez daljih provokacija.

Prijateljski pozdrav!

Odgovori


Gost

#83 Re: Re: Re:

2012-03-27 01:02:57

#80: - Re: Re:

Što se tiče Mature i Vakufa gdje izvire za tvoj podatak tamo sam bio još davnih davnih godina možda i prije tvog rođenja a i rođen sam pored nje gdje mi je i kućište u kraljici sam se kupao kao djete karavidu gazio mnogo puta itd znam dosta o tome mada nisam ovde da puno pametujem al vjeruj mi ostario sam u tim vodama i neke su još uvjek žive samo treba malo povesti računa o njima, drago mi je da znate i da ima još neko koga to interesuje od mlađih.

Da i još ja sam iz sela Donji Kladari ili Baraji a 45 sam godište pa možda smo i generacija. pozdrav