Петиција за одбрану Ћирилице

Quoted post

Pleki

#12 Peticija

2012-07-31 09:50

Htedoh da se prijavim pa videh da ne mogu da izaberem da zivim u Srbiji vec samo u Srbija i Cr. Ajd sredite to. Uzgred, ne mislim da je dobro da se mi Srbi odreknemo latinice. Pa po cemu ona nije i nasa? Koliko Srba iz Krajina i Vojvodine sticajem okolnosti vec dugo koristi i latinicu. Pa zasto onda i latinica nije nasa? A cirilica treba da bude nase zvanicno pismo!! Da se istice gde god moze, da se reklamira, da se ponovo ukoreni, posto je vec prilicno raskorenjena. I da ne duzim, a imalo bi jos stosta da se kaze ...

Odgovori

Бели Орао

#13 Re: Peticija

2012-07-31 10:10:52

#12: Pleki - Peticija

Плеки.

Дужиш, а то се на срБском каже другачије. Ево један разлог због којих не треба да пишемо латиницу.

1. Хрвати су регистровали латиницу као своје писмо. На тај начин сву штампу приказану на латиници

приказују као своју. Скоро су приказали као своје Пекића, Басару и још неке. Значи није ред да узимамо туђе,        али је ред да не дамо своје. Да ја не дужим, ево ти један податак који ће употпунити разлог под 1.

http://www.bizlife.rs/vesti/vest/44429/predstavljena-knjiga-knjigocid-unistavanje-knjiga-u-hrvatskoj-1990ih.html?source=Pravac.com

П.С.

Ако си ти мој друг Плеки онда знаш ко је Бели Орао.


Gost

#26 Re: Peticija

2012-08-06 11:30:12

#12: Pleki - Peticija 

 Е мој Плеки, користе и Ирци енглески језик, пa не знaчи дa је енглески постaо ирски, него дa они користе туђе. Не иде то тaко кaко ти мислиш.

Узгред буди речено, овде већ постоји једнa петицијa зa одбрaну ћирилице, колико то петицијa мисле дa покрећу ови из Удружењa зa зaштиту ћирилице и дa ли су свесни колиок то изгледa неозбиљно?