Protiv emitovanja serije "Ravna gora"

Quoted post

Mikoje

#69 Četnici andjelčići i žrtve

2012-09-02 23:45

Logično da se vršilo streljane Četnika i svih onih koji su tokom rata ubijali slab narod, a nisu se borili protiv nemaca...A sad što je neko usled sloma komunizma našao za shodno da zločince koji su kažnjeni naziva žrtvama to je drugo...A osim toga šta da se očekuje od pobednika nego da se obračuna sa gubitnicima, to su svi radili i dalje rade...

Odgovori

Dobri

#70 Re: Četnici andjelčići i žrtve

2012-09-07 19:47:32

#69: Mikoje - Četnici andjelčići i žrtve Logično da se vršilo streljane Četnika i svih onih koji su tokom rata ubijali slab narod, a nisu se borili protiv nemaca...A sad što je neko usled sloma komunizma našao za shodno da zločince koji su kažnjeni naziva žrtvama to je drugo...A osim toga šta da se očekuje od pobednika nego da se obračuna sa gubitnicima, to su svi radili i dalje rade...

To bi bilo kao kada bi sad bili pozvali na odgovornost oni koji su pravili malverzacije prilikom privatizacija i nepravdeno se obogatili, pa zbog toga budu osudjeni da vrate ono sto su nelegalno stekli i osdluze zatvorske kazne. I onda posle nekoliko decenija, neki njhovi potomci i postovaoci proglase njih zrtvama kojima je nepravedno oteta imovina i koji su nepravedno bili osudjeni, pa se trazi njihova rehabilitacija i povracaj "nepravedno oduzete imovine" njima ili njihovim potomcima. Vlast donese neke zakone o rehabilitaciji i restituciji i jos se snimi TV serija u kojoj se ti hogstapleri prikazu kao posteni gradjani koji su vrsili privatizaciju za dobrobit gradjana, a onda je dosla neka "zla vlast", koja ih je bez razloga osudila i oduzela im "imovinu stecenu dugogodisnjim mukotrpnim radom".

Potoji kod nas taj manir kolektivnog sazaljenja nekih ljudima koji su u prosloti cinili lose, nezakonite i prlajve radnje. To cak ume da ode do te mere, da se trazi da budu rehabilitovani i jos dobiju zasluge za svoja (ne)dela, a da se ocrne oni koji su ih kaznili.

Tako bi sada neki da cetnicke koljace i njihove saradnike proglase nevinim zrtvama i antifasistickim borcima, a vlast koja ih je osudila za ratne zlocine, zlocine protiv covecnosti i druge oblike ubistava, bude okrivljena jer je navodno osudjivala neduzne gradjane, koji su, gle cuda, "zrtve terota ondasnje vlasti".

cetnici bog was proklo

#89 Re: Četnici andjelčići i žrtve

2016-08-25 18:43:23