Otvoreno pismo ministru nauke

Quoted post


Gost

#235

2012-10-30 09:22

Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci iz Beograda http://ceon.rs/ je DUZAN DA CINJENICNO I KONKRETNO NAVEDE RADOVE iz TTEM/HealthMed http://www.ttem.ba/ ZA KOJE IMA PRIMEDBE!!

AJDE OGLASITE SE !!!

Posle ove peticije ne da su inicijatori peticije postali poznati nego ce da im bude bas zanimljivo u narednih 1-2 godine kad sve te redakcije pokrenu postupak protiv istih (sa veoma "Blistavim" naucnim karijerama).

Odgovori


Gost

#236 Re:

2012-10-30 09:32:53

#235: -  

 Iz Vas progovara uplašen zec


Gost

#275 Re:

2012-10-31 14:03:58

#235: -

Imam osecaj da bi nekima mogli da padnu doktorati zbog objavljenih radova u TTEM. S obzirom da su vec dosta para ulozili, to je promasena investicija. Naveo bih primer Elektronskog fakultreta u Nisu koji TTEM priznaje za doktorske studije iz elektronike a taj casopis nema blage veze sa tom tematikom. Zbog toga mnogi profesori sa ovog fakulteta se ne odazivaju na ovu peticiju i guraju kandidate koji nigde drugde ne mogu da doktoriraju. Naravno to se ne donosi na celi Elektronski fakultet u kojem neke katedre imaju zavidan nivo objavljivanja u prestiznim casopisima.

Zbog toga, jednostavno stavimo uslov IF = 0.5 i zavrsimo posao oko TTEM. Zatim uvedimo da nije SCIE lista u svakom casopisu ista. Ne moze se objavljivati u casopisu arhitektura (kao u TTEM) i priznavati clanke iz takvog casopisa na doktoratima koji se rade na Elektronskom ili Eleketrotehnickom fakultetu.