Podrska decaku Krstanu Vukovicu!

Quoted post

a,a

#132 Re: Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-13 23:56

#117: nuki - Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Nuki lupas gluposti,ja kad sam imao tih problema,sa istim ljudima,skola se pravila da nema nikakvih problema,niti su obavestili policiju niti ikoga,sve dok moji roditelji nisu dosli da pitaju sto skola ne reaguje na taj problem,Mazalica je rekao da je najbolje da se ispisem iz skole,jer skola ne moze da se izbori sa tim problemom...tako da nije istina da skola neke stvari nije znala,a pouzdano znam da se Krstan zalio i razrednom staresini,i pomocniku direktora i obezbedjenju,tako da nije istina da niko nije znao

Odgovori

nuki

#135 Re: Re: Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-14 00:41:00

#132: a,a - Re: Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Da li si upućen u metode koje su dozvoljene školi kao instituciji u borbi protiv nasilja? Ako nisi, pitaj ministra. U poslednjih nekoliko godina, školama su ruke vezane pravilnicima koji tolerišu sve i svašta.

Bukvalno nema načina da se kazni neko delikventno dete jer čim ga u školi kazne ukorom, ono se ispiše iz škole i nastavlja po starom, a škola nad njim više nema nikakav autoritet.

Ili, roditelji nasilnika napišu školi žalbu na ukor, škola ne odobri žalbu, a onda nadležni u školama nadrljaju kod viših instanci u prosveti zato što nije usvojena žalba roditelja nasilnika. Obično se pri tom gledaju neke formalnosti koje nisu od suštinskog značaja, a na koje se roditelji nasilnika pozovu.

nuki

#136 Re: Re: Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

2012-11-14 00:44:49

#132: a,a - Re: Re: Re: Re: STOP NASILJU U SKOLAMA! --

Ako se požalio razrednom starešini i odgovornima u Građevinskoj školi pismenim putem, onda krivica za nereagovanje, naravno, pada na njih. Ukoliko j prijavu podneo usmeno, oni onda nisu ni mogli da reaguju jer su takva pravila da sve mora pismenim putem (a ta pravila nisu izmislili ni direktori ni nastavnici, nego nadležno ministarstvo). O tome moraju, po novim pravilima ministarstva prosvete, postojati zapisnici. Na osnovu tih školskih zapisnika se tačno vidi ko je kako reagovao ili nije reagovao od zaposlenih u Građevinskoj školi i ukoliko nisu adekvatno reagovali, zaposleni u Građevinskoj školi svakako moraju snositi svoj deo disciplinske odgovornosti.