VRATIMO ocenjivanje rada lekara na sajt www.kakavjedoktor.org!

Quoted post

PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

#16 PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-13 02:01

MORAM DA PRIZNAM DA SAM ZA OCENJIVANJE RADA SVIH STRUKA, PA I MEDICINSKE STRUKE, ALI OD STRUČNIH LICA! NE MOGU DA VERUJEM DA OSOBA KOJA PIŠE NEMOGU VEZANO ( MALO JE VEROVATNO DA BAŠ TU NIJE USPELA DA NAPRAVI RAZMAK)DAJE SEBI SLOBODU DA KOMENTARIŠE!! ISTO TAKO BEOGRADSKI- SE PIŠE PO NAŠEM PRAVOPISU MALIM SLOVOM!!!! JOŠ JEDNA NELOGIČNOST U DATOM TEKSTU -OČEKIVALO SE UKAZIVANJE POMOĆI OD STRANE MEDICINSKE SESTRE! JOŠ JEDAN ZNAK DA OSOBA NE POZNAJE NI ORGANIZACIJU POSLA- SESTRA NE MOŽE DA DAJE TERAPIJU NITI DA POSTAVLJA DIJAGNOZU. TOLIKO OD MOG SKROMNOG ZNANJA O TOJ BRANŠI!

Odgovori

@hedonizammm

#26 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-13 15:15:52

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Pročitao sam taj tekst, jeste da ima grešaka, ali bitno je na šta se pacijent žali. U ovom slučaju je pismenost na drugom mestu. Hoćete da kažete da ako čovek umre zato što mu je lekar greškom ostavio instrument tokom operacije u utrobi, a njegov sin nije lepo savladao glasovne promene i piše "odpratiti" umesto "otpratiti", da on ne sme da se žali na lekara? Ne pričajte gluposti više, molim vas, posebno ako je pravopis našeg jezika jedino u životu što znate.

Sajt prvenstveno služi da baš SVAKO može da oceni lekara, pozitivno ili negativno.

PS Ako ćemo po vašem, nepravilno je pisati caps lock-om, ali pretpostavljam da već sve to znate. Nigde se ne stavljaju dva uzvičnika, ali pretpostavljam da i to znate. Kada otvorite zagradu, ne udara se razmak, odmah se kreće sa pisanjem sadržaja unutar nje, ali zato kada je zatvorite, tada je razmak obavezan. Kod navođenja primera "beogradski" je ili trebalo da stavite to pod navodnike ili da to radite bez one crtice posle. Po najnovijem pravopisu ste trebali da stavite zarez pre reči "niti" zato što je to bio slučaj dvostrukog nabrajanja. Eto, ako ćemo gledati na vaš način, ni vi niste pismeni, a ni podobni da komentarišete bilo šta. Pozdrav.

Eto Baš

#28 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-13 15:33:50

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Ne mogu da verujem da osoba koja kritikuje nekog oko pravopisa ne zna da upotrebi velika i mala slova na tastaturi... ;)

nepismen

#74 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-15 01:57:54

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Pravopis naseg jezika takodje podrazumeva da se koriste i mala slova. Zgodno je ne raditi ono za sta grugog kritikujes. Zgodno je krenuti od sebe.

angie

#89 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-16 00:56:01

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Pa zar nije nepravilno pisati sve velikim slovima? :)

Nikola Ilic

#127 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-17 13:50:25

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Pravopis na internetu je najkretenskija tema za koju se uhvate ostrasceni i oni koji nemaju nista pametno da kazu, vec diskredituju ad hominem. Na internetu je jako nepristojno pisati sve velikim slovima btw.

Ne moze strucno lice da oceni moj odnos sa doktorom! Sajt je ocenjivao odnos lekar - pacijent, a ne strucnost lekara. Tvoj argument je toliko supalj da ne znam odakle da pocnem. Po tvojoj logici i politicare na vlasti treba da bira neko strucan, posto nam pola naroda nepismeno i nestrucno za to!? Potpuna glupost ...

U tekstu koji si citao potpuno si promasio sustinu od potrebe da zadovoljis sopstveni ego i bacio se na tehnicke detalje. Ne znam cime se bavis, ali ja sam ekonomista i ne ocekujem od prosecnog gradjanina da se ekonomski izrazava ali ocekujem da ima misljenje na temu koja ga dotice. To sto on nema fond strucnih reci ili ne razume najbolje sve mehanizme ne znaci da treba da cuti na temu koja ga jako dotice. Ako si dobar covek, pokusaces da razumes sta je devojka zelela da kaze, a ako te toliko interesuje gramatika evo link: http://www.sanjalica.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=14232

Ovde gradjani iznose misljenje i pokusaj u skladu sa tim i da se ponasas i da razumes sta znaci gradjansko drustvo (to je ono sto je najugrozenije u Srbiji trenutno).


Gost

#141 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-17 19:22:48

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Ovo je sajt za iznosenje misljenja o nasim doktorima.Ovde nas ima svakojakih,pa i ljudi koji su zavrsili samo osnovnu skolu,koji nemaju fakultete (cak ni kupljene,zamislite!!),vec su obicni pacijenti ali koji IMAJU SVOJA PRAVA!!! Svi mi placamo zdravstveno osiguranje a upravo ti doktori koji nas lece (ili ne lece) primaju plate zahvaljujuci nama.Dakle imamo prava da iznesemo svoje misljenje,pohvale,ogorcenja...Zasto treba samo strucna lica da imaju pava da ocenjuju?Zar mi kao pacijenti nemamo prava da se javno pozalimo da nas je doktor maltretirao ili trazio mito ili nije cak ni pogledao?Za to nam treba neka diploma?! A Vi posto ste tako strucni u SRBSKOM pravopisu trebali bi ste da znate da pisanje teksta velikim slovima znaci VRISTANJE!A to je jako nekulturno. Prema tome,ako imate kakav komentar u vezi nekog doktora onda ga i ostavite a ako zelite da zapocnete svadju tamo gde joj nije mesto onda idite na druge forume,ima ih dosta gde bi ste mogli svoje frustracije da ispoljite.Znaci,razumeli smo se zar ne,ovo je sajt o doktorima a ne o pravopisu.

 

 

 

Izis

#168 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2012-12-22 22:29:42

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Htedoh samo da priupitam iz kog razloga Vi pišete VELIKIM SLOVIMA?

ББББББ

#173 Re: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

2013-01-20 01:39:05

#16: PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA - PRAVOPIS SRPSKOG JEZIKA

Kада сте од свега што је наведено приметили баш правопис, могу да приметим да ни Ви не стојите сјајно на том плану. На крају реченице се ставља или један или три узвичника, упитника, тачке, дакле, један или три знака интерпункције... А друго, какву сврху би имала оцена доктора од стране "стручних лица", и кога под тим подразумевате питам се, ако је највећи проценат људи који одлазе на лечење "обичних" људи, оцењивањем од неких који не припадају тој групи не би имало ефекта на решавање проблема која се њих тичу.