VRATIMO ocenjivanje rada lekara na sajt www.kakavjedoktor.org!

Quoted post

Stefan

#119 Transparentnost rada NVO

2012-12-17 12:01

Drugari dobronamerni komentatori, Srbija u pokretu se finansira kao i velika većina udruženja građana od raznih donacija i tu nema ništa čudno. Jedan razlika je što je njima to sve objavljeno na sajtu, a ostali to kriju. Pronađite kod drugih organizacija te podatke i uporedite. Svi prokejti podrazumevaju angažovanje velikog broja resursa, kancelarija, zaposleni, potrošni materijal i sl. i ako se sve to sabere videćete da je 38000$ minimalan iznos za tako nešto. To sve spada u red malih donacija.

Pored toga, Srbija u pokretu sprovodi nekoliko projekata bez ikakvog budžeta, kao što je Zeleni april ili Ulaz slobodan.

A šta ste vi uradili da ovom društvu bude bolje?

Odgovori


Gost

#120 Re: Transparentnost rada NVO

2012-12-17 12:10:23

#119: Stefan - Transparentnost rada NVO

zavrsili fakultet za 6 godina, pomazemo pacijentima, razgovaramo sa njima i kad to nije neophodno. Pomazemo im da dodju do lekara kada to u nasem sistemu izgleda nemoguce. I sto je najvaznije, lecimo ih na ispravan nacin jer znamo znanje!

Nemojte se obracati ljudima sa "drugari". Nismo mi nikakvi drugari. Vi na tudjoj muci zaradjujete desetine hiljada eura, dok ljudi u Srbiji rade za prosecnu platu od 250eur, a lekari za platu od 450eur!

Sram da vas bude! Klasicni srpski manipulatori.

građanka

#125 Re: Transparentnost rada NVO

2012-12-17 13:14:37

#119: Stefan - Transparentnost rada NVO

Dragi Stefane, zar niste razmišljali o tome da bi i za pacijente i za zdravstvo u celini bilo mnogo korisnije da ste umesto sajta, koji je laćo posao za sve vas, otvorili u saradnji sa lekarskim organizacijama i stručnjacima, nekakvo odeljenje za žalbe pacijenata. Pa da se svi vi mladi koliko vas tu ima lepo naradite u smenama slušajući žalbe pacijenata. Pa ćete videti kakvog sve tu sveta ima, od hipohondara, razmaženih do nervno rastrojenih, pa im tražite rezultate lečenja, da proverite da li su oni u pravu ili lekari, pa ćete već u razgovoru s njima osetiti da li lekari njima na primer s razlogom uskraćuju razgovor ili ne. Verujte, biće to mnogo korisnije i da vi shvatite ulogu lekara, koje ste ovom peticijom sveli na nivo hostesa koje treba da se smeškaju, i da vidite onda koliko pacijenata će doći da se žali, a doći će oni koji stvarno stvarno imaju razloga za to, a znaćete i ko su oni i imaćete uvid u njihove probleme. Zar ne, biće mnogo poštenije.

Niko ne spori da pacijenti često zaista prolaze kroz golgotu, nekad je za to samo kriv sistem a nekad lekari, ali ovaj način gde postoji šansa makar i za trun zloupotrebe je apsolutno neprihvatljiv. Objasnite nam: kako ćete sprečiti namerno ljaganje pojedinih lekara? Evo ja ću prva da se javim na vaš sajt i da nahvalim svog ujaka lekara do nebesa. Hoćete li mi poverovati?

Ne budalite više s ovom idejom, molim vas. Čist najodvratniji populizam: sedite u vašim lepim prostorijama i smeškate se komentarima jadnika koji se vuku po ofucanim i prljavim bolnicama, smejete se svima: i pacijentima i lekarima!