Peticija roditelja dece učenika II-III/4 odelenja Osnovne škole "Dositej Obradović" Sombor protiv rasformiranja odelenja

Poštovani,roditelji,deco,omladino i građani Srbije 

smatramo svojom roditeljskom i ljudskom obavezom da Vas i na ovaj način pozovemo  da podržite našu Peticiju koja će Vašim potpisom postati zajednička a u svrhu pomoći našoj i Vašoj Deci, Deci Srbije, Deci naše srećnije budućnosti.

 

Mi roditelji i naša deca II/4

Ne slažemo se sa načinom i metodom donošenja odluka i provođenjem samovoljnih odluka direktora  škole.

Osnovne škole" Dositej Obradović "Sombor 

Protivimo se da naša Deca u sredini svog prvog obrazovnog procesa (od 1-4 razreda) menjaju odelenje i menjaju učiteljicu.

Ukazujemo na činjenicu da su Deca upisana u obrazovni proces u školskoj godini 2016/2017 i 2017/2018 u redovnom upisnom roku.

Dve godine niti jedna inspekcija nije upozorila na postojanje nepravilnosti u formiranju odelenja.

Samovoljom novoimenovanog  direktora koji se poziva na odluke koje nije donio u pismenom obliku prisiljava i vrši pritisak na decu i roditelje da potpišu 29.05.2018.godine  Izjavu od 18.01.2018.za koga se opredeljuju od učiteljica i drugara i arogantno izjavljuje da je on samovoljno donio te odluke i da mu nitko ne može ništa i da naše žalbe i peticije neće uspeti.

Smatramo da na ovakav način svojim radom šteti obrazovno odgojnom procesu naše dece i poništava sve pozitivne rezultate koja su deca postigla u svom obrazovanju sa svojom učiteljicom Brankicom Mišić samohranom majkom dve devojčice, koje su uzor učenica i studentica, na taj način još dvoje dece stavlja u poziciju još goru od pozicije naše dece. 

Pozivamo nadležne institucije kao i direktora škole da postupi u skladu sa našim zahtevom i da odelenje II-III/4 nastavi obrazovni proces u sadašnjem sastavu i sa svojom učiteljicom-drugom mamom kako je oni od milja zovu a što je ona po mišljenju svih roditelja svojim radom i odnosom prema našoj deci zaslužila.

 

Osim ove Peticije upućene Vama uputili smo i Peticiju

Skupštini Republike Srbije 

Predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću 

Predsednici Vlade Republike Srbije gospođi Ani Brnabić

Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja

 

Zahvaljujemo na podršci našoj i Vašoj Deci,Deci Srbije i svoj deci koja se nalaze u sličnoj situaciji

Nadamo se da će se glas Dece koji mi reprodukujemo na ovaj način ćuti na pravom mestu i da će im vratiti osmeh na lica na kraju školske godine i da će III4 odelenje  01.09.2018  idalje biti puno dečjeg smeha i želje za znanjem na čelu sa njihovom učiteljicom Brankicom a na radost svih nas roditelja i Vas koji ste nam dali podršku.


Darko Šutalo roditelj    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Darko Šutalo roditelj da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook