Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Zalazem se za strogu podeljenost crkve i države i smatram da je nedopustivo da se u sekularnoj drzavi crkva na bilo koji način upliće u drzavne poslove sto je u  Srbiji svakodnevnica. Isto tako, misljenja sam da  veronauci, mada to i nije nikakva nauka, nije mesto u skoli nego pod okriljem verskih zajednica. O tome da li verske zajednice treba ili ne treba da organizuju svoju vero"nauku" ne zelim da polemisem, to je njihovo pravo i tu polemike nema.

Verujem da moje misljenje deli veliki broj gradjana u Srbiji čiji glas treba da se čuje. Sve sto o religiji treba da znaju, deca mogu da nauce i godinama su i ucila u okviru redovne nastave istorije, knjizevnosti, umetnosti, kasnije sociologije, filozofije ...

Nadam se da ce ovu peticiju da potpise dovoljno veliki broj ljudi da neko "odozgo" obrati paznju i pocne da uvazava misljenje svojih sugradjana.

 

 

 

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook