Peticija za utvrđivanje datuma za isplatu studentskih stipendija

Uprkos tome što su učeničke i studentske stipendije odavno prisutne u našoj zemlji, i dalje isplata nije redovna, ne pridržava se obaveza pri isplati (jednake mesečne rate), već se izbacuje zbrda-zdola. 

Izuzetno je bitno da se napravi kalendar isplate studentskih i učeničkih stipendija i kredita od kojeg se neće odstupati osim u slučaju izuzetnih okolnosti. Isplata bi se trebalo vršiti u 10 jednakih mesečnih rata, tokom školske godine, odnosno u 12 jednakih mesečnih rata za izuzetno nadarene studente. Pri pravljenju kalendara bi trebalo uzeti u obzir da studenti i učenici koji od svojih stipendija plaćaju domove i menze moraju imati taj novac na vreme. 

Naravno, budući da prve rate ne mogu biti isplaćene pre kraja decembra, početka januara, tada bi bilo potrebno isplatiti sve rate koje do tog meseca nisu isplaćene (oktobar, novembar, decembar npr.) a onda nastaviti sa redovnim isplaćivanjem rata.

Ovakav sistem ne da bi samo olakšao život studentima i učenicima, već bi smanjio i broj nepotrebnih pitanja poput Kada će biti isplata? A sledeća? A zaostale rate? itd. Ovo bi išlo na ruku i studentima/učenicima, ali i radnicima u Ministarstvu zaduženim za studentski i učenički standard, kao i bankama preko kojih se vrši isplata. 


Đorđe Stojanović    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Đorđe Stojanović da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook