Peticija za zaštitu prava na vakcinaciju i protiv šarlatanstva u medicini

Mi, roditelji, zabrinuti smo zbog ugrožavanja zdravlja naše dece usled efekata pokreta protiv vakcinacije, tj. zbog drastičnog pada procenta vakcinisane dece kao i zbog porasta propagiranja alternativne medicine. Ove dve pojave uvek idu zajedno i predstavljaju najočitiji vid organizovanog, globalnog šarlatanstva. Jasno je da će u narednom periodu neminovno doći do pojave epidemija bolesti koje se sprečavaju vakcinacijom, sa svim poznatim komplikacijama, kao što je to slučaj u našem okruženju, tj. u Rumuniji, sa preko četrdesetoro umrle dece i preko deset hiljada obolelih u poslednje dve godine.

Posebno smo zabrinuti što su inspiratori takvih dešavanja profesori univerziteta, lekari raznih profila kao i srednji mediciniski kadar.

Tražimo da ustanove u kojima su zaposleni zdravstveni radnici zvanično i po zakonskim procedurama provere njihove stavove i odrede eventualnu odgovornost, jer su štete po zdravlje već učinjene. Takođe tražimo da prekinu sa svojim nastupima i agitovanjima kroz medije i društvene mreže. Njihovi saveti i okretanja alternativnoj medicini, pogotovo homeopatiji, ugrožavaju zdravlje dece jer često odlažu efikasne metode lečenja klasične medicine, a roditelje izlažu velikim troškovima.

Napominjemo da njihove aktivnosti nose elemente krivične odgovornosti. U slučaju da peticije ne urode plodom započećemo pravne i zakonske procedure.


Dr Stevanović, pedijatrija zasnovana na dokazima    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook