Po NEBOJŠI GLOGOVCU nazovimo scenu „Studio JDP” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Dragi prijatelji,

U petak 9. februara 2018. u svojoj 48. godini, napustio nas je veliki glumački bard, Nebojša Glogovac, jedan od najtalentovanijih i najboljih glumaca na prostoru bivše Jugoslavije.

Jednako uspešan na televiziji, filmu i na daskama koje život znače, Nebojša Glogovac svuda šireći nepresušni glumački dar, veštinu, pozitivnu energiju i harizmu, bio je omiljen kod publike.

Dobitnik je svih relevantnih nagrada za pozorišnu i filmsku umetnost gde se proslavio kroz filmove: Ubistvo sa predumišljajem, Nebeska udica, Klopka, Hadersfild, Za kralja i otadžbinu, Ustav Republike Hrvatske...

Kao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1996. godine, ostvario je u matičnom teatru antologijske i nezaboravne role od kojih su najznačajnije: Vladimir (U potpalublju), Ivan (Hadersfild), Gadni (Šine), Jerotije Pantić (Sumnjivo lice), Adam (Razbijeni krčag) i poslednja maestralno odigrana glavna uloga danskog kraljevića Hamleta.

Mi potpisnici ove peticije, nakon svega što je učinio za srpsku kulturnu scenu, zalažemo se da mala scena Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Studio JDP” promeni ime u Scena „Nebojša Glogovac” u čast velikog umetnika i čoveka.


Борис Тановић    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Popunite obrazac ispod da biste potpisali ovu peticiju koju je napravio Борис Тановић. Autor peticije će videti sve informacije koje prosledite putem ovog obrasca.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook