Poništiti odluku o izboru Dragana Sikimića za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

 

Diplomirani pravnik iz Beograda Dragan Sikimić donator je vladajuće Srpske napredne stranke, a 2017. godine izabran je i za predsednika Izborne komisije Opštine Zemun na predlog koalicije SNS-PS-PUPS.

Od 17. januara ove godine, Sikimić je i direktor Agencije za borbu protiv korupcije. Njegov izbor je nezakonit i vodi potpunom urušavanju institucija Republike Srbije, jer zakon je izričit: kandidat za direktora Agencije ne može biti član političke stranke, odnosno političkog subjekta, niti sme biti u sukobu interesa.

Sukob privatnog interesa Dragana Sikimića koji se sastoji u tesnoj povezanosti sa SNS, na jednoj strani, i javnog interesa koji direktor mora zastupati, na drugoj strani, sadržan je u tome što Agencija, preko svog direktora, ima i nadležnosti vezane za finansijsku kontrolu političkih stranaka. A Dragan Sikimić jeste jedan od finansijera SNS.

Izborom Sikimića koji očigledno ne ispunjava zakonske uslove, a dokazano je blizak SNS-u, omogućava se jednoj političkoj stranci da ovlada gotovo svim institucijama države, što vodi ne samo partizaciji, već uništavanju institucija.

Pozivamo Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da poništi svoju odluku o izboru Dragana Sikimića, jer ne ispunjava uslove za izbor. To ovlašćenje Odbor ima na osnovu Zakona o opštem upravnom postupku i mora ga iskoristiti.

 

 

Integralni tekst Inicijative pročitajte u prilogu.

 

in_1.jpg

INICIJATIVA_21.jpg

INICIJATIVA_31.jpg

INICIJATIVA_41.jpg

INICIJATIVA_51.jpg

INICIJATIVA_61.jpg

INICIJATIVA_71.jpg

INICIJATIVA_81.jpg

 

Potpišite peticiju

Popunite obrazac ispod da biste potpisali ovu peticiju koju je napravio Nova stranka. Autor peticije će videti sve informacije koje prosledite putem ovog obrasca.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook