Poništiti odluku o izboru Dragana Sikimića za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

 

Diplomirani pravnik iz Beograda Dragan Sikimić donator je vladajuće Srpske napredne stranke, a 2017. godine izabran je i za predsednika Izborne komisije Opštine Zemun na predlog koalicije SNS-PS-PUPS.

Od 17. januara ove godine, Sikimić je i direktor Agencije za borbu protiv korupcije. Njegov izbor je nezakonit i vodi potpunom urušavanju institucija Republike Srbije, jer zakon je izričit: kandidat za direktora Agencije ne može biti član političke stranke, odnosno političkog subjekta, niti sme biti u sukobu interesa.

Sukob privatnog interesa Dragana Sikimića koji se sastoji u tesnoj povezanosti sa SNS, na jednoj strani, i javnog interesa koji direktor mora zastupati, na drugoj strani, sadržan je u tome što Agencija, preko svog direktora, ima i nadležnosti vezane za finansijsku kontrolu političkih stranaka. A Dragan Sikimić jeste jedan od finansijera SNS.

Izborom Sikimića koji očigledno ne ispunjava zakonske uslove, a dokazano je blizak SNS-u, omogućava se jednoj političkoj stranci da ovlada gotovo svim institucijama države, što vodi ne samo partizaciji, već uništavanju institucija.

Pozivamo Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da poništi svoju odluku o izboru Dragana Sikimića, jer ne ispunjava uslove za izbor. To ovlašćenje Odbor ima na osnovu Zakona o opštem upravnom postupku i mora ga iskoristiti.

 

 

Integralni tekst Inicijative pročitajte u prilogu.

 

in_1.jpg

INICIJATIVA_21.jpg

INICIJATIVA_31.jpg

INICIJATIVA_41.jpg

INICIJATIVA_51.jpg

INICIJATIVA_61.jpg

INICIJATIVA_71.jpg

INICIJATIVA_81.jpg

 

Potpišite peticiju


ILI

Vaša email adresa neće biti objavljena na našem sajtu. Međutim, autor peticije će videti sve informacije koje ste pružili u ovom obrascu.

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.
Facebook