Spriječimo grubo kršenje prava na stanovanje građana u soliterima u ulici Slobode i devastiranje glavne ulice i gradskog jezgra

Stanari solitera u ulici Slobode, iznad ugostiteljskog objekta "Carine", već niz godina izloženi su grubom kršenju prava na slobodno korišćenje lične imovine i slobodu kretanja.

U svjetlu najave o izgradnji hotela u nivou prva dva sprata sva tri ulaza zgrade,jasno je da stanari, ukupno 49 porodica, uskoro više neće moći ni da uđu u zgradu, onako kako su to do sada činili, već da će do svojih stanova, morati do koriste "alternativne prolaze", konkretno, recepciju budućeg hotela u vlasništvu privatnika Čeda Popovića. 

Novim prekrajanjem solitera u ulici Slobode, koje je u toku, on se tako pretvara u hotel, čijom projektnom dokumentacijom je predviđena dogradnja u prednjem dijelu, na trotoaru ulice, cijelom dužinom zgrade u visini od dva sprata.

O tome kako će stanari solitera, oko 150 ljudi, svakodnevno ulaziti u svoje ulaze i stambene jedinice, kako će da obavljaju svoje svakodnevne životne potrebe i one u vanrednim situacijama, očigledno nikome nije važno. Da li treba napomenuti da je riječ i o uzurpaciji glavne pješačke saobraćajnice u centru, glavne ulice u gradu! Od javnog interesa je i to da je ovdje rijec o naprasnom preinačavanju izgleda gradskog jezgra!

Napominjemo, da je u toku protekle decenije, otvaranjem restorana "Carine" od stanara solitera otuđeno dvorište (pretvoreno je u restoranski prostor i hangar, a djeca nemaju prostor za igru čak ni ispred zgrade, gdje je otvorena bašta restorana!

Osim toga, na krovu hangara, postavljene su toplotne pumpe koje ispuštaju štetne gasove i buku, čime se dodatno narušava osnovno ljudsko pravo na iole zdravu životnu sredinu ne samo stanara zgrade, već i čitavog kvarta u strogom centru grada.

Važno je naglasiti da je nasilnim zatvaranjem pasaža, onemogućen prilaz vatrogasnim i interventnim vozilima za hitne slučajeve, a odlaganje otpada je poseban problem.

Suma ovakvog decenijskog djelovanja "privatničkih interesa" je:

-uzurpirano dvorište/slobodan prostor

-svi udišemo izduvne gasove, a na udaru su naročito komšije na nižim spratovima

-zatvoreni pasaži

-neadekvatno riješen problem otpada

-uzurpiran prednji trotoar, prostor ispred zgrade

 

U cilju zaštite prava na životni prostor i dostojanstveno stanovanje, mi,dolje potpisani stanari i građani tražimo da se:

-Izvrši uvid i revizija projektne dokumentacije urbanističkog projekta Blok F Nova Varoš, urbanističke parcele 17 i 18.

 


Stanari solitera u Ulici slobode.    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Stanari solitera u Ulici slobode. da preda moj potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.


ILI

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Kako biste bili sigurni da ćete primiti našu elektronsku poštu, molimo Vas da dodate info@peticije24.com u Vaš adresar ili na listu bezbednih pošiljalaca.

Plaćeno reklamiranje

Ovu peticiju ćemo oglasiti za 3000 ljudi.

Facebook