Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima


Gost

#2301

2015-08-12 19:54

BRAVOOO SRBIJOOO

 

MILO I VUK KO STRELA I LUK A META ZORAN DJINDJIC

#2302 Re: Re: Re: Re: Re: ERe: Re: Re: Re: Re:

2015-08-12 19:54

#2282: - Re: Re: Re: Re: ERe: Re: Re: Re: Re:   A od kad  to Crnogorci vole Srbe iz Republike Srpske ko sto je Vuciic Pravoslavac, sa ih volite ne bi ubili Zorana DJINDJICA, takodje Srbina iz Republike Srpske , jel no vas Zecevic od Berana sto za javnost slavi Arandjelovdan radi u zgradi Vlade Srbije u Beogradu, kolko ih jos ima ko iskljuci kamere od Crnogora da ubije najboljeg coveka Srbije koji je hteo da salje Vojsku na Kosovo da se suprodstavi teroristima i vasem prijatelju Taciju , da ima obraza taj bi jos onog sekunda kad ste se odvojili i priznali nezavisno Kosovo i Stipa Mesica za pocasnog gradjanina Podgorice 2007 godine . Svi vam dusmani Srbije dobri ko garantuje da taj nije Draskovicev i Dannin spijun a oni vec rade i za muslimanski lobi iz Tuzle i za Zapad i za Vatikan.  Taj da ima cast i obraz sam bi napustio Vladu druge zemlje kao potencijalni spijun , jer vama albanskoj braci po krvi nije verovati, pa jos je u kontaktu sa Slavkom Jeknicem Guslarom Nacelnikom Sektora Unutrasnje kontrole policije Srbije u 29 novembru gde po nalogu Milogoraca cepa sve protiv Crnogoraca a pise prijave protiv Srba, verovatno Milo narucio . AS i njegov predhodnik Nerandzic bas pre neki dan pronadjen mrtav . Bio covek posten nije hteo nikog lazno da optuzuje , zato je najverovatnije i ubijen i najverovatnije je u pitanju iscenirano samoubistvo . A ima i onih sto se hvale da su americki agenti poput Spasoja Vulevica komandanta Saja koji najvise voli da ide na siptarske izlozbe ko i SPO glumica Ljiljana Lasic sto je isla da se divi Ademu Jasariju to jest njegivim slikama ubici Srba. E, prodane duse priznali ste Nezavisno Kosovo i bolje vam je sami bezite sa funkcija strani drzavljani i bezboznici jer u Srbiji Srbin treba da bude na odgovornom funkcijama a ne americke krtice. A sta to Jeknic Slavko sad gusla Milu verovatno Duuuuuuuurmitooooooreeeeeee, Durmitore, ili na kraj sela " ZUTA KUCA" tata tata ta, u njoj Taci Srbima vadi oci i organe i kolje majku Srbima. Sram vas bilo BEZ-OBRAZNICI BEZ- CASNICI ma goveda sto su djavolu dusu prodala.

          A od kad  to Crnogorci vole Srbe iz Republike Srpske ko sto je Vuciic Pravoslavac, sa ih volite ne bi ubili Zorana DJINDJICA, takodje Srbina iz Republike Srpske , jel no vas Zecevic od Berana sto za javnost slavi Arandjelovdan radi u zgradi Vlade Srbije u Beogradu, kolko ih jos ima ko iskljuci kamere od Crnogora da ubije najboljeg coveka Srbije koji je hteo da salje Vojsku na Kosovo da se suprodstavi teroristima i vasem prijatelju Taciju , da ima obraza taj bi jos onog sekunda kad ste se odvojili i priznali nezavisno Kosovo i Stipa Mesica za pocasnog gradjanina Podgorice 2007 godine . Svi vam dusmani Srbije dobri ko garantuje da taj nije Draskovicev i Dannin spijun a oni vec rade i za muslimanski lobi iz Tuzle i za Zapad i za Vatikan.  Taj da ima cast i obraz sam bi napustio Vladu druge zemlje kao potencijalni spijun , jer vama albanskoj braci po krvi nije verovati, pa jos je u kontaktu sa Slavkom Jeknicem Guslarom Nacelnikom Sektora Unutrasnje kontrole policije Srbije u 29 novembru gde po nalogu Milogoraca cepa sve protiv Crnogoraca a pise prijave protiv Srba, verovatno Milo narucio . AS i njegov predhodnik Nerandzic bas pre neki dan pronadjen mrtav . Bio covek posten nije hteo nikog lazno da optuzuje , zato je najverovatnije i ubijen i najverovatnije je u pitanju iscenirano samoubistvo . A ima i onih sto se hvale da su americki agenti poput Spasoja Vulevica komandanta Saja koji najvise voli da ide na siptarske izlozbe ko i SPO glumica Ljiljana Lasic sto je isla da se divi Ademu Jasariju to jest njegivim slikama ubici Srba. E, prodane duse priznali ste Nezavisno Kosovo i bolje vam je sami bezite sa funkcija strani drzavljani i bezboznici jer u Srbiji Srbin treba da bude na odgovornom funkcijama a ne americke krtice. A sta to Jeknic Slavko sad gusla Milu verovatno Duuuuuuuurmitooooooreeeeeee, Durmitore, ili na kraj sela " ZUTA KUCA" tata tata ta, u njoj Taci Srbima vadi oci i organe i kolje majku Srbima. Sram vas bilo BEZ-OBRAZNICI BEZ- CASNICI ma goveda sto su djavolu dusu prodala.

A Draskovic a Draskovic Milov covek dopevava, droga nas je odrzala ta siptarska njojzi hvala, malo droga malo duvan, pa nek kolju sve odreda dobar im kokain vala iz Velikoga Trnovca, uz gusle Slavko na zategnute stidne dlake bas Taciju zapevava ........

 


Gost

#2303 Re:

2015-08-12 19:59

#2299: -  

 Па и у представништву студената (ти који као сада осуђују петицију) седе све сам милогорац до милогорца. Наши студенти немају времена да се баве политиком, јер марљиво уче, зато што их родитељи издржавају, плаћају мензу, станарину, превоз и све остало, па деца гледају да што пре заврше. Лако је овим чобанима да се баве политиком, када их родитељи српских студената издржавају и још нам се овде подсмевају, пљују, псују и провоцирају.

Јуче у ово време, било је 6 000. потписа, а сада, само 24 сата после, више од 14 000. (скоро пола становништва из МНЕ).

ЧОБАНИ, однео је ђаво шалу, спремајте се за повратак у ваше вукојебине.

Срећан пут и да се више никада не сретнемо.


Gost

#2304

2015-08-12 20:06

Srpski studenti osudili peticiju, brane kolege iz Crne Gore

Studentski parlamenti nekoliko državnih fakulteta univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu oštro su osudili internet peticiju kojom se traži "ukidanje povlastica studentima iz Crne Gore". 
 

Akademci su komentarisali kako je peticija i zlonamjerna, ali i netačna, jer Crnogorci u Srbiji i nemaju nikakve povlastice, već plaćaju školarinu kao i svi stranci. Mogućnost da budu budžetski studenti imaju Srbi iz Crne Gore, kao i iz ostalih bivših SFRJ republika, ali i svih ostalih država, prenose Novosti.

"U momentima kada se najavljuje ulazak Crne Gore u NATO, čini se da bi zagovornici ove peticije željeli da dodatno posiju sjeme razdora između građana Srbije i Crne Gore, da stvore neprirodnu podjelu na "naše" i "njihove" među istim narodom, a sve to preko leđa studenata. Da ispadne da se ne poznajemo, da nemamo pojma ko smo i šta smo, da bismo sjutra, za račun nekog drugog, moćnog, zlog i velikog, mogli lakše da se mrzimo", upozorava Studentski parlament Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici. 

Jedan od zahtjeva je i da u Beogradu u statusu budžetskog studenta mogu da se školuju samo oni koji su srednju školu završili u Srbiji i "kojima roditelji ovdje plaćaju porez".

"Šta je sljedeće - da se zabrani da u Beogradu studiraju i Srbi iz Republike Srpske, iz ostalih država u regionu i dijaspori, kojima je to jedina šansa da steknu visoko obrazovanje na maternjem jeziku? Da nije sljedeći korak možda zabrana studiranja u Novom Sadu studenata iz drugih djelova Srbije?", pitaju oni.

Jedan od studenata koji stoje iza saopštenja, Jovan Aleksić, doktorand istorije na ovom univerzitetu, smatra da je trenutak u kojem se "gura" ovakva peticija veoma osjetljiv. Iza svega je, kaže, tendencija da se posvađa jedan narod u dvije države.

"U Crnoj Gori i danas, poslije svih pritisaka, trećina stanovništva je srpska. Kada bi se ostvarili zahtjevi peticije, mi bismo isključili taj dio svoj nacionalnog korpusa", smatra Aleksić.

Njegov kolega Bogdan Pantić, student master studija istorije na Univerzitetu u Novom Sadu kaže da je besmisleno da peticija traži ukidanje povlastica Crnogorcima, kad one i ne postoje, već studiraju kao stranci.

"Šta je sledeće? Da tražimo ukidanje mogućnosti budžetskih studija Srbima iz Hrvatske, BiH, pa bi poslije toga moglo da dođe i Kosovo na red? Svako ko je potpisao peticiju, kada bi pogledao tri koljena unazad, pronašao bi bar jednog pretka koji je porijeklom iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine", kazao je on.

ZIVELA SRBIJA SA SRBIMA NA CELU

#2305 Re: Re:

2015-08-12 20:08

#2303: - Re:   ZIVELA SRBIJA ZIVELA SLOGA DOLE NESLOGA KOJOJ SE TACIJEVE MILOGORSKE ZMIJE RADUJU

 BRAVO SRBINE ZIVELA SRBIJA ZIVELI SVI DRZAVLJANI SRBIJE KOJI POSTUJU I VOLE SVOJU ZEMLJU A STRANI SRZAVLJANI PRIJATELJI NEPRIJATELJA SRBA NAMA NISU PRIJATELJI!

DA VAS SKOLUJEMO BESPLATNO DA NAS SUTRA UBIJATE KO ZECEVE JER MRZITE PRAVOSLAVLJE!

SRBIJA JE NAJLEPSA ZEMLJA NA SVETU I NECETE NAM JE PREOTETI DZABA STE IZVRSILI DRZAVNI UDAR KAD JE UBIJEN DJINDJIC I OPTUZILI NEVINE LJUDE.

A IMATE TAKO MOCNE KRIMINALCE KOJI PRETE CAK I DIREKTORU POLICIJE SRBIJE MILORADU VELJOVICU  POPUT BRANE MICUNOVICA!

E DA OCE DA DA OSTVARI PRETNJU PA SE VI CRNOGORCI  KO STO JE I VELJOVIC CRNOGORCINA TESKA MEDJUSOBNO ISTREBITI I SRBIJA CE BITI RAJ NA ZEMLJI BEZ KRIMINALACA!

A VASE CRNOGORCE MOZETE SLOBODNO NOSITI DA IH SLAVITE MESTO SVETITWELJA JER SVOJU CRKVU NEMATE ETO VAM I ARKANOVI ZEMNI OSTACI I MILOSEVIC ISPOD LIPE ITD.

E BAS MI PADE NAPAMET STA LI JE MILOSEVIC POSLEDNJE PRED SMRT ZAPEVAO TA CRNOGORCINA KOJA JE DOVUKLA SVE TRUTOVE CRNOGORSKE SVOM PARTIJSKOM DRUGU MILU VEROVATNO STARI TURBO HIT : Dok te cekam ispod lipa drhtim svojim bicem celim....... Hahahah 

 


Gost

#2306 Re:

2015-08-12 20:11

#2304: -  

 Netacno peticija je nastala 2011 godine. i nije uopste zlonamerna nego realna a  protiv peticije su najverovatnije crnogorski studenti.

Eno vec krenula peticija da se smene SVI CRNOGORCI SA FUNKCIJA KAO TACIJEVI SARADNICI A POSTAVE SRBI!

I STA CEMO SAD!

OVDE SE BUNE RODITELJI!

I VISE OD 14 000 potpisnika 

na sunce imena tih "SRPSKIH STUDENATA" da im vidimo poreklo. bune se Milogorci .


Gost

#2307 Re: Re:

2015-08-12 20:12

#2303: - Re:  

 pa pogledaj prezimena nijedno nije crnogorsko. al ovo su ljudi buduci doktori nauka koji razmisljaju o srpskom nacionalnom bicu, a ti verovatno nemas ni srednju skolu. Ti si samo jedan neuspeli abortus


Gost

#2308 Re: Re:

2015-08-12 20:13

#2306: - Re:  

 STO STE PRIZNALI NEZAVISNO KOSOVO!


Gost

#2309 Re: Re: Re:

2015-08-12 20:15

#2308: - Re: Re:  

 sto je Srbija normalizovala odnose i sto je stavila granicne prelaze, aj nemoj da se lazemo vise


Gost

#2310 Re:

2015-08-12 20:20

#2304: -  

 AKO JE OBJAVLJENO U NOVOSTIMA TO SE BUNI  MANOJLO MANJO VUKOTIC  LICNI STAMPAR KNJIGA VUKA DRASKOVICA AMERICKOG DOUSNIKA  O NJEMU PEVAJU PESMICU NOVINARKA BLICA STIZE PREKO SLICA     I MANOJLA MANJE VUKOTICA I CRNOGORSKIH POLICIJSKIH NACELNIKA  BAS USPESNA PICA  PARDON LICA U RUCI JOJ KUROMETAR MESTO PISALJKICA ILI PREKO UREDNICKOG STOLA PRETURA SE GOLA  ALKOHOLICARA BESE SIMOVICA ! CRNOGORSKI UREDNICI TU KRESU STA STIGNU A NI ONE NI ONI NE ODBIJAJU NOGE DA PODIGNU!


Gost

#2311 Re: Re: Re:

2015-08-12 20:25

#2308: - Re: Re:  

 mislis li da se i on slaza sa priznavanjem kosova

Policija brutalno pretukla učesnika demonstracija protiv priznanja Kosova

Maskirani momci pendrecima, pesnicama i čizmama batinali Sašu Pejanovića dok nije izgubio svest, tokom 48 satnog policijskog pritvora u podgoričkoj stanici policije

 

Podgorica – Nevladine organizacije, pojedinci i političke partije juče su oštro reagovale na vest da je bivši bokser Aleksandar Saša Pejanović brutalno pretučen tokom 48 satnog policijskog pritvora u podgoričkoj stanici policije.

Nekadašnji bokserski as, državni reprezentativac i šampion za kojim se tragalo petnaestak dana zbog sumnje da je učestvovao u neredima ispred zgrade Skupštine 13. oktobra zbog odluke Vlade da prizna nezavisnost Kosova, u petak oko 10 sati predao se policiji. Od tada do juče u jutarnjim satima nalazio se u pritvoru, nakon čega je uz pratnju policije, medicinsku pomoć zatražio u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore.

Pejanović, kojem je policija na teret stavila krivična dela „nasilničko ponašanje” i „napad na službeno lice” juče je nakon saslušanja pred istražnim sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nebojšom Golubovićem, pušten da se u daljem postupku brani sa slobode. On je i pred sudijom Golubovićem negirao da je počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Pejanovićev branilac podgorički advokat Dalibor Kavarić juče je novinarima saopštio da su njegovog štićenika doveli u „po zlu čuvenu policijsku prostoriju –betonjerku”.

„Uperili su mu jaku svetlost u oči kako ne bi video osobe, maskirani momci pendrecima, pesnicama i čizmama tukli su ga dok nije izgubio svest. Dok su ga tukli govorili su ’odvali mu bubrege’”, rekao je Kavarić.

Lekari u podgoričkom Kliničkom centu su konstatovali da Pejanović ima oko dvadesetak povreda po telu – nagnječenja, ogrebotine i razderotine po glavi, grudnom košu, bubrezima, rukama i nogama veličine od dva do deset centimetara.

„O svim povredama koje je Pejanović zadobio posedujemo medicinsku dokumentaciju i nju ću upotrebiti da osobe koje batinaju, maltretiraju i muče pritvorenike u savremenoj Crnoj Gori budu privedene pravdi i kažnjeni” – poručio je Kavarić.

Portparol Uprave policije Tamara Popović, je saopštila da će Unutrašnja kontrola preduzeti mere kako bi utvrdili da li je u konkretnom slučaju bilo „prekoračenja ovlašćenja” od strane policije , te da će o tome – javnost biti obaveštena.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je ministar unutrašnjih poslova „zgrožen ovim slučajem torture, a direktor policije odbija odgovornost i traži pokretanje istrage”.

„Ko je onda naredio pripadnicima crnogorske policije, koja je obavezna da poštuje Ustav i zakone ove države, da pokušaju ubistvo jednog pritvorenika – navodi se u otvorenom pismu Medojevića predsedniku crnogorske vlade Milu Đukanoviću.

On pita Đukanovića – Da li postoje lica van crnogorske policije i Vlade Crne Gore, koja mogu da izdaju takva naređenja i da li u policiji postoji parapolicijska jedinica koja se ne nalazi pod komandom direktora policije?Medojević je ocenio da je cilj „policijske torture disciplinovanje političkih neistomišljenika vaše vlasti i to bejzbol palicama, pištoljima i heklerima.”

Srpsko narodno vijeće, čiji je predstavnik dobio garancije da nakon predaje Saša Pejanović neće biti maltretiran, juče je saopštilo da i „pored upozorenja nadležnim državnim institucijama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, Ombdsmanu i Centru bezbednosti Podgorice i njihovog čvrstog obećanja da Pejanović neće biti zlostavljan nakon hapšenja došlo je skoro do na smrt prebijanja vezanog mladića”.

„Nećemo više trpeti ponižavanja, prebijanja i maltretiranja na svakom koraku – navodi se u saopštenju SNV. „ Za naša prava i našu slobodu tražimo bezuslovno poštovanje zakona u suprotnom nećemo poštovati bezakonje marionetskog režima”.

Lider Narodne stranke Predrag Popović, juče je saopštio:

„Mora se hitno utvrditi ko je naredio prebijanje Pejanovića, i ko ga je izvršio. Sankcije u ovom slučaju ne mogu biti samo izbacivanje siledžija i njihovih nalogodavaca s posla. Oni moraju da odgovaraju krivično – poručio je Popović.„U svakoj pravno organizovanoj državi, odmah bi bio smenjen načelnik Centra bezbednosti Podgorice, amora se utvrditi i odgovornost direktora Uprave policije”.

 
Novica Đurić

Gost

#2312

2015-08-12 20:28

Pa, krajnje je vreme...
Da se okrenemo sebi i budemo svoji na svome...
A, i dosadašnje iskustvo nas uči nečemu...
Srbija

#2313 Re:

2015-08-12 20:31

#2177: Nikšićanac -  

NEMOJ DA LUPETAS I BAS SVE UPROPASTIS! TI VATERPOLISTI SU PRVENSTVENO ZLATNI LJUDI  I JESU CASNO SE BORILI ZA SRBIJU, TREBALO BI I  VI DA BUDETE PONOSNI NA NJIH JER SU VASEG POREKLA, ALI 100% SIGURNO NE BI IGRALI ZA REPREZENTACIJU SRBIJE DA NISU SRPSKI DRZAVLJANI JER JE STRANCIMA ZABRANJENO PO MEDJUNARIDNIM PRAVILIMA DA IGRAJU ZA TUDJE REPREZENTACIJE!  AJDE ZA PROMENU SETI SE NEKIH SRBA IZ SRBIJE KOJI SU UVEK PUNO POMAGALI CRNOGORCIMA DA OPSTANU I RAZVIJU NJIHOVU DRZAVU... MOZES I NEKOG RUSA DA POMENES AKO TI JE TAKO LAKSE! :) :) :)

 

PETICIJA JE U POTPUNOSTI USPELA

#2314 Re:

2015-08-12 20:33

#2304: -  PETICIJA JE U POTPUNOSTI USPELA NE BI JE POTPISALO VISE OD CETRNAEST HILJADA LJUDI  A NEK SE TI NAVODNO NEKOLIKO SRPSKIH SDUDENATA BUNE O SRBIJA SE BUNI STO SU CRNOGORCI PRIZNALI NEZAVISNO KOSOVO A NJIHOV FILIP VUJANOVIC NAZVAO SRBE GENOCIDNIMA POSTAVICEMO MI PETICIJU I UPUTITI PROTESTNU NOTU ZBOG TE IZJAVE POSTAVICE STO DRUGIH PETICIJA!

NECE AMERICKI SARADNICI I ONI KOJI NE PRIZNAJU NISTA SRPSKO I PRODAJU SRPSKU TERITORIJU SIPTARIMA DA SE SA NAMA IGRAJU KO MACE SA KLUPKOM VUNICE OSTAVITE SE TOGA DJETICI NE PRIZNAJETE NISTA SRPSKO I NEMATE PRAVA DA BUDETE NA FUNKCIJAMA! A VASI MILOGORSKI HAKERI STO SU SE ZAVUKLI PO ODELJENJU ZA VISOKO TEHNOLOSKI KRIMINAL I MALO MALO PA  PA VOAJERISU ZA MILA I KATOLIKE !


Gost

#2315 Re: Re:

2015-08-12 20:34

#2313: Srbija - Re:  AJDE BRE VI STE NAJPONOSNIJI NA DARKA SARICA DA VAM NIJE NJEGA ZA VAS NIKO NE BI ZNAO !

 

Srbija

#2316 Re: Re:

2015-08-12 20:37

#2310: - Re:  VECERNJE NOVOSTI SU LEGLO DINARSKE PROPAGANDE U SRBIJI!  

 


Gost

#2317 Re: Re: Re:

2015-08-12 20:41

#2316: Srbija - Re: Re:  

 Ne valjaju ti Novosti, ne valja ti Politika, sta citas Informer, Kurir?


Gost

#2318

2015-08-12 20:42

Краљ Александар пргледа почасну чету на Цетињу.заједно са својим ђедом Краљем Николом.Александар је и рођен на Цетињу.

STOP MNE

#2319 Re:

2015-08-12 20:43

#2299: -  

 Ovo su neki vasi crnogorci pisali. Saopstenje je kontradiktorno i lose napisano. Ali nece ni oni dugo.

BRAVO ZA POTPISNIKE PETICIJE NECE MILOGORCI NIKOG VISE VOZATI

#2320 Re: A STO TIH NEKOLIKO BUNDJIJA I CRNOGORSKIH BUKADJIJA STUDENATA NE DIZE GLAS KAD JE UGLJANIN

2015-08-12 20:43

#2304: -  Re: A STO TIH NEKOLIKO BUNDJIJA I CRNOGORSKIH BUKADJIJA STUDENATA NE DIZE GLAS KAD JE UGLJANIN SULEJMAN ZUBAR NAZVAO NERODJENU SRPSKU DECU GENOCIDNIMA PA VALJDA SU ONI BUDUCI SRBSKI AKADEMSKI GRADJANI BUNE SE PROTIV REAALNOSTI BITNO JE DA JE PETICIJA USPELA U POTPUNOSTI A TIH NEKOLIKO STUDENATA NAGOVORENIH  JE NISTA U ODNOSU NA OVOLIKI BROJ POTPISNIKA! SDTO SE NE UGLEDASE NA ONE STUDENTE VISE OD TRI HILJADE NJIH KOJI SU SE POBUNILI PROTIV GENOCIDA U SREBRENICI A ZA KOJE SU I FILIP VUJANOVIC CRNOGORAC I ZENE U CRNOM RODJENE NIKSICANKE GOVORILE DA SU SRBI POCINILI GENOCID?

DAJTE TAJ SPISAK DA VIDIMO KOLIKO SE NJIH BUNI JEL IH IMA VISE OD CETRANEST HILJADA KOLIKO IMA POTPISNIKA PETICIJE!

 


Gost

#2321

2015-08-12 20:44

Краљ Никола I

Онамо, 'намо!

Онамо, 'намо... за брда она,
говоре да је разорен двор
мојега цара; онамо веле,
био је негда јуначки збор.

Онамо, 'намо... да виђу Призрен!
Та то је моје — дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

Онамо, 'намо... са развалина
дворова царских врагу ћу рећ':
„С огшишта милог бјежи ми куго,
зајам ти морам враћати већ'!”

Онамо, 'намо... за брда она
казују да је зелени гај
под ким се дижу Дечани свети:
молитва у њих присваја рај.

Онамо 'намо... за брда она,
гдје небо плаво савија свод;
на српска поља на поља бојна,
онамо, браћо, спремајмо ход!

Онамо, 'намо... за брда она
погажен коњ'ма кликује Југ:
”У помоћ дјецо, у помоћ, синци,
светит' ме старца — свет вам је дуг!”

Онамо, 'намо... сабљи за стара
његова ребра да тупим рез
по турским ребрим'; да б'једној раји
њом истом с руку рас'јецам вез!

Онамо, 'намо... за брда она
Милошев, кажу, пребива гроб!
Онамо покој добићу души,
кад Србин више не буде роб.

~ КРАЈ ~

____
„Онамо, 'намо!” је традиционална химна Црне Горе. Текст химне је написао црногорски Краљ Никола I, 1867. године.


Gost

#2322 Re: Re:

2015-08-12 20:45

#2319: STOP MNE - Re:  

 HAHAHAHAHAA PA TO SE BUNILI CRNOGORCI NISU SIGURNO SRBI A OBJAVILI KOD CRNOGORCA MANOJLA VEROVATNO CE CUJE MANOJLO DJE OSTAVLJO STIDNE DLAKE !!!!!  


Gost

#2323 Re:

2015-08-12 20:47

#2321: -  

 OSTAVITE SE GUSLANJA PRODALI STE SRBIJU OBRAZ NISTE MOGLI JER GA NIKAD NISTE NI IMALI A NE MOZE DA SE PRRODA ONO CEGA NEMA ZIVITE U SADASNJOSTI OKACITE TO MACKU O REP! MOZETE I VASEM BRAtU TACIJU!


Gost

#2324 Re:

2015-08-12 20:48

#2321: -  

 koliko je ovo dobra pesma, treba da bude homna dok ne vratimo kosovo


Gost

#2325 Re: Re:

2015-08-12 20:49

#2323: - Re:  

 ja sam bio na ratiste i u bosni i na kosovu, dje si ti ratova za srpstvo?