Ime novog mosta u Beogradu - major Dragutin Gavrilović


Gost

#1

2011-09-01 14:53

Major Dragutin Gavrilovic i njegovi junaci zasluzili su da se jedan veliki most zove po njima. Ipak su hrabro svoje zivote dali za Beograd i po meni imaju pravo da se buduci, da kazemo simbole ili znak prepoznavanja Beograda, zove po njemu. Pozdrav!

Gost

#2 Re:

2011-09-02 08:59

#1: -

Svaka čast, samo je tužno što je mali broj ljudi čuo za tog oficira


Gost

#3

2011-10-02 00:01

Mislim da je to odlična zamisao, ne samo u vezi mosta, tom čoveku i patriotama što su ga sledili, treba dati i naziv ulice, trgova, raznih ustanova. Definitivno, jedan od najsvetlijih trenutaka srpske istorije i ljubavi prema svojoj zemlji. Neka im je večna slava i da počivaju u miru.

Gost

#4

2011-10-02 00:28

Ideja koja je odavno trebala i morala biti sprovedena u delo. Sve te ljudine koje su otišle u svetlu večnost ne smemo nikad zaboraviti, moramo negovati kult istinske ljubavi prema otadžbini koju su nam ostavili u amanet. Uvek se naježim kad se prisetim tog govora, kad pomislim na tu šaku rodoljuba pred tolikom armadom, "kao slamka medju vihorove" što bi Njegoš rekao, koliko je strepnje u njihovim srcima bilo za najbliže i sve druge koji su se povlačili, a ujedno i hrabrosti da neprijatelja i "zubima sažvaću" ako treba... Poslednja odbrana Beograda, živeće samnom dokle me bude, a sa njom i legendarni major Dragutin Gavrilović kao prvi medju jednakima. Medju njima, srpskim junacima! Neka im je večna slava!