Ukidanje radnih nedelja u Srbiji

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Ukidanje radnih nedelja u Srbiji


Gost

#1

2011-09-13 16:49

Rad ,,na crno'', najniže plate i nadnice / dnevnice, radnici nisu odgovarajuće zaštićeni od povreda na radu a kada dođe do povrede, poslodavac ne plati nikakvu kaznu ili plati minimalnu kaznu ali povređenom radniku - i kada ostane doživotan invalid! - nikada ne plati odštetu, jer nema dokaza da je radnik radio kod njega zato što je radnik radio ,,na crno'' a ako poslodavac svom povređenom radniku i plati neku odštetu, ta je odšteta je simbolična. A da zlo bude veće, radnici moraju da rade i nedeljom! Svi poslodavci u privatnim a i u poslovnim razgovorima su puni priče o tome da su vernici, da veruju u boga, da slave krsnu slavu, da u svojim kućama i stanovima na zidu drže sliku sveca a nehumani su prema svojim radnicima, toliko su nehumani da se takva nehumanost ne može naći u Evropskoj Uniji i u celom civilizovanom svetu! Zato, za početak svoje borbe svi obespravljeni radnici treba da potpišu Peticiju za ukidanje radnih nedelja u Srbiji!

Gost

#2

2011-12-11 23:32

Kao prvo-hoće li neko da ukloni "Srbija i Crna Gora" prilikom potpisivanja???

Što se sužnjih tiče-masa koja kuka za slbodnom nedeljom biće beskrajno lenja da potpiše peticiju. Budite sigurni u to.

Gost

#3

2011-12-11 23:40

Ако се већ и ради недељом, да тај рад буде 200% плаћен, чак и ако се тиме добија 40 радних сати недељно. НПР радник ради уторак, среда, четвртак, петак, субота, НЕДЕЉА! Па тај дан да буде увећан за 200% дневнице, односно да је добије у троструком износу! за службе које су битне за функционисање свих друштвених система, може да буде и мало мања (ватрогасци, полиција, лекари, зимска служба за путеве и сл.)

Gost

#4

2011-12-12 10:04

Stravična phlepa demokratske vlasti i doputanje, tajkunima da izrabljuju zaposlene i NEDELJOM, ponekada i bez nadoknadi u vidu novca i ponekoliko meseci i poznatje slučaj u Banatskom Karlovcu Vlasnik mesare Banat nije radnicimo dao platu 2(dve) godine i oni odlaze na posao ? Da i tamo kradu meso da bi prehranili porodicu, koje veći lopov ima više, pošteni rad se ne vrednuje , DOLE OVAKVA DEMOKRATIJA Vratite NEDELJU Iz Milion razloga. Ili bolje nemojte, da bi vam pre narod polupao lopvske glave, pašta bude ali ovakve izdaje neće više biti.

Gost

#5

2014-02-24 14:29

Mislim da je jasno ko po čijem nalogu pravi zakone, neznam dokle su spremni da idu?
Ako ovo ne prođe sada, dovešće neke nove na vlast i tako u krug, usput ovi malo napune slamarice!!!

Političari rade 1-2 dana nedeljno, zato mi moramo da radimo i nedeljom, valjda da bi imali kolektivni fond časova?

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-02-24 20:34



Gost

#7 Re:

2020-06-23 08:47

#3: -  

Hocemo slobodnu nedelju!!!

Nema tih para koje mogu da plate vreme provedeno sa porodicom ili prijateljima!

A oni koji moraju da rade slazem se da treba platiti 200%!

Konkretno, ja radim u trgovini i za vreme vanrednog stanja svi smo mogli da se uverimo da NE MORA nedeljom da se radi i da sva kupovina moze da se obavi i bez nedelje, a promet za jednu smenu je bio kao u normalnim uslovima za dve smene! Tako da poslodavci i vlast mogu da okace macku o rep pricu o gubicima!

Pozdrav svima!