Bus minus privatnost

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Bus minus privatnost


Gost

#1

2012-02-09 16:37

Bus Plus je samo razlog da tajkuni na vlasti napune dzepove novcem jadnih gradjana!
Predrag Cvetković
Autor peticije

#2 Re:

2012-02-09 16:51

#1: -

Naravno da je i to, ali je i narušavanje privatnosti neviđeno do sada na planeti Zemlji.


Gost

#3

2012-02-09 17:34

Protok putnika se može meriti i bez davanja ličnih podataka! To tvrdim kao apsolvent i budući inženjer drumskog i gradskog saobraćaja. Naročito bez davanja istih privatnom preduzeću koje sa vašim potpisom (vašom dozvolom) može da ih prosledi nekom trećem!

Gost

#4

2012-02-09 22:44

Sve inovacije po pitanju nasih dokumenata kao i novih registarskih tablica su izmisljene da bi od naroda uzeli sto vise para.
НОПО

#5 Решење

2012-02-10 17:52

Решење овог и сличних проблема можемо наћи једино по укључивању у процес одлучивања. Велики и мали референдуми су једно од средстава. Да бисмо дотле стигли и да бисмо створили нормалан политички систем, треба сада да подржимо НОПО и промовишемо акцију "Ти буди посланик", која је јавно доступна на сајту www.poslanik.rs.


Gost

#6

2012-02-10 21:58

Ма не бре људи, шта вам је, нови систем је уведен да би нама живот био лакши...
dam

#7 alo bre

2012-02-11 13:45

Ko je pisao peticiju mogo je da procita jebeni ugovor u kojem ne pishe nishta o davanju podataka trecim licima i cak pishe izricito, ne smeju se davati podaci bez saglasnosti...Imamo internet, nije tolko teshko proveriti http://www.busplus.rs/images/zahtev-1.jpg
Predrag Cvetković
Autor peticije

#8 Re: alo bre

2012-02-11 15:42

#7: dam - alo bre

Ja sam pisao peticiju. Hvala što si objavio JEDAN OD DVA papira koja moraš da potpišeš pri vađenju personalizovane bus plus kartice ali si zaboravio da nemaš posla sa vjevericama. U pravu si, imamo Internet i nije teško provjeriti šta piše na DRUGOM papiru koji si (namjerno??) prećutao i koji MORAMO da potpišemo prilikom vađenja personalizovane BusPlus kartice:

"Društvo za marketing i usluge Apex solution tecnology doo, Beograd, kao odgovorno lice za prikupljanje i obradu podataka, može gore navedene moje lične podatke obrađivati i prosleđivati za potrebe BusPlus benefit programa koji se realizuje u saradnji sa Delta Maxi doo, Beograd, Erste Banka AD Novi Sad, Telekom Srdina AD Beograd i ovde odgovornog lica;"

Da ne citiram dalje, čitav tekst je na adresi http://www.busplus.rs/images/zahtev-2.jpg, lijepo piše da će da ih koriste u svrhe marketinga.

Pozdravi ekipu i reci im da su gotovi. BusPlus neće koristiti kao svoju marketinšku agenciju a to ćemo da izvedemo na ovaj ili onaj način.


Gost

#9 Re: alo bre

2012-02-11 16:54

#7: dam - alo bre

A ovaj jebeni ugovor zemljace. :)

http://www.busplus.rs/images/zahtev-2.jpg

Imamo internet i proverili smo... :)

 

I jos da dodam da pravno gledano, ako sam potpisao ovaj dokument, a nisam upzonat sa njegovim sadrzam (kao sto i nisam) jer je bila guzva za izdavanje kartica i zaposleni koji je izdavao karticu nije me upoznao sa sadrzinom dokumenta vec je samo rekao potpisi, ovaj dokument ne vazi nista. A sve to potvrdjuje da je u pitanju koripcija i nezakonita, da ne kazem, kriminalna aktivnost!

 

Predrag Cvetković
Autor peticije

#10 "alo bre"

2012-02-11 17:10

Namjerno neću da brišem komentar "gospodina/gospođe/gospođice Dam" jer treba da se vidi kako nas farbaju poluinformacijama i transparentnim (providnim) šibicarenjem. Inače, isto ovakvo šibicarenje (polu)informacijama sam dobio i u prepisci sa izvjesnom gospođom/gospođicom Biljanom Bogdanivić iz "direkcije za javni prevoz i Bus Plus" (da, tako se zove direkcija). Kakva slučajnost!!!

Gost

#11

2012-02-11 20:45

Molim vas da pogledate jos jednu peticiju:
http://www.peticije24.com/stop_bus_plus

Gost

#12

2012-02-12 00:59

У време када сви причају о слободи ми је имамо све мање. Законом је загарантована али опет сви тај исти закон свакодневно крше. Шта друго него закључити да живимо у корпорацији а не држави.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2012-02-12 23:15



Gost

#14 Re: Re: alo bre

2012-02-12 23:53

#8: Predrag Cvetković - Re: alo bre

Taj drugi papir koji svi pominjete je za učlanjivanje u Benefit program koje je OPCIONO i koje ja recimo nisam potpisao jer me ne interesuje. Dakle nije preduslov izdavanja BusPlus kartice, kao što se ovde NETAČNO navodi. Ako neko hoće da dobija popuste od partnera BusPlus-a onda je logično da mora da ostavi svoje podatke kako bi ti isti partneri (i samo oni) mogli da im šalju reklamni materijal, kao što lepo i piše. I u ovom citiranom delu se lepo vidi da nije neograničeno ustupanje ličnih podataka (kao što navodi autor peticije) već je ustupanje samo za potrebe BusPlus benefit programa i ograničeno je na konkretne firme. Ja ovde ne vidim povredu privatnosti. Ako nekome ovo smeta i plaši se za svoje podatke u istom dokumentu lepo piše da može da ih povuče na lični zahtev. I gde je ovde "narušavanje privatnosti neviđeno do sada na planeti zemlji"?

Svi ste spremni na neku bunu protiv bilo kog oblika vlasti, pljuvačinu i teorije zavere, a niko nije sposoban da lepo i do kraja pročita 2 parčeta papira! U naslovu ovog drugog piše ZAHTEV ZA PRISTUPANJE BUSPLUS BENEFIT PROGRAMU i to niko nije primetio? I onda su drugi "vjeverice" i drugi "šibicare"?

Koju ekipu da pozdravi? Ko je gotov? Kakve su ovo pretnje i kome su upućene gospodine Cvetkoviću? Postavite tendenciozan i netačan opis u peticiji, iznosite netačne zaključke i onda na kraju prazne pretnje ako se pojavi neko sa drugačijim mišljenjem? Lepo, nema šta!

...a za čoveka koji je potpisao nešto jer ga neko drugi nije upozorio na sadržaj to je njegov problem. Svako je odgovoran za ono što potpiše. Ako na kraju dođe kući, na miru pročita dokument i vidi da nije trebalo da potpiše lepo ode ponovo do šaltera i povuče svoje podatke i mirna Bačka. Šta kažete na ovu "je**** informaciju" na dokumentu sa linka koji ste poslali "zemljače" ali ga očigledno niste pročitali? Imate Internet ali izgleda nemate strpljenja i mozga... :)

Predrag Cvetković
Autor peticije

#15 Re: Re: Re: alo bre

2012-02-13 01:03

#14: - Re: Re: alo bre

E vidiš, to je laž. Kreator ove peticije je pokušao baš to, da dobije personalizovanu busplus karticu, otišao na jedno od mjesta predviđeno za izdavanje istih, dobio papire koje MORA da potpiše, PROČITAO IH, odbio da potpiše drugi papir ZATO ŠTO JE PROČITAO ŠTA PIŠE NA NJEMU, pitao da li može da postane ponosni vlasnik personalizovane busplus kartice A DA NE POTPIŠE DRUGI PAPIR i dobio negativan odgovor (u vidu peglanja o benefit programu). Zatim se obratio kabinetu gradonačelnika i dobio odgovor (u vidu peglanja o benefit programu) a na kraju napravio ovu peticiju (i dobio peglanje od nepotpisanog lažova o benefit programu).

Ova peticija nije poziv na bunu već zahtjev da se stvari urede baš tako kako si ti SLAGAO da je sada uređeno, tj da potpisivanje drugog papira bude opcija, što sada nije slučaj (iako bi ti htjeo da povjerujemo u tvoju laž da jeste).

Molim dežurne hejtere i dežurne dušebriznike da NE LAŽU (to je ekipa koju sam pozdravio a možda se još neko našao prozvanim, ne znam...). Znam da mnogo tražim od njih ali insistiram na tome. Svaki put kad napišete ovakvu notornu laž ja ću vam odgovoriti, potpisan punim imenom i prezimenom, ne mrzi me.

Još samo da dodam, ljudi koji su potpisali drugi papir većinom su to uradili zato što su bili uslovljeni korišćenjem mjesečnih karti u javnom gradskom prevozu i nije im to ostavljeno kao opcija. Da jeste, neki bi možda potpisali a neki (kao npr. ja) ne bi.

Ajde sad ako možeš još jednom da mi objasniš to o benefit programu, baš me zanima...


Gost

#16

2012-02-13 17:19

овим се људи контролишу и угрожава приватност
NN

#17 Re: Re: Re: Re: alo bre

2012-02-14 03:27

#15: Predrag Cvetković - Re: Re: Re: alo bre

Ovde očigledno ne može kulturno da se diskutuje bez prozivki, ali evo pokušaću još jednom. Neću da ostavljam ime jer vidim da ovde ima puno ostrašćenih i nasilnih primitivaca koji bi tako nešto jedva dočekali i onda se svetili. Valjda je svrha ove diskusije da se iznesu različita mišljenja, a ona se dočekuju na nož i svi koji misle drugačije su deo neke bande ili su ludi ili lažovi i biće gotovi. Ako je neko u ovoj diskusiji dežurni hejter onda ste to svakako Vi. Zato molim za malo kulture i uvažavanja.

Ja sam dakle u petak predao zahtev za personalizovanu BusPlus karticu i NISAM popunio drugi papir. Detaljno sam pročitao šta potpisujem (otišao sa strane) i rekao sam službenici da me ne interesuje Benefit program i pokazao deo na drugom papiru gde piše da mogu da povučem podatke. Ona se malo bunila, ali sam ja bio uporan ali i ljubazan i ona je rekla da ipak ne moram da unesem te podatke. Možda se nešto promenilo od kako ste Vi predali zahtev i možda su ove peticije urodile plodom, a možda ste sa svojim bezobraznim stavom izazvali čuveni srpski inat i zato su vas glat odbili iako normalne i kulturne zahteve prihvataju. Ja isto tako mogu da kažem da ste Vi slagali i da niste ni otišli na šalter pošto Vam kao što ste sami priznali mesečna karta za prevoz i ne treba. Kada malo bolje razmislim, to mi sada čak izgleda kao verovatnija opcija. Zašto bi neko normalan čekao po ovoj hladnoći u redu za personalizovani BusPlus ako mu on ne treba?!? Koja je onda motivacija za ovu antikampanju? Da niste možda stranački aktivista koji skuplja jeftine poene za svoju stranku? Vidite koliko je lako prozivati druge i pljuvati...

Ukoliko je stvarno tako kako ste rekli i niste sve ovo izmislili radi lične promocije, pa Benefit program nije (bio) opcija, onda se to treba regulisati ili je već izgleda regulisano u međuvremenu. Oni koji su ipak bili primorani da potpišu po vama i pokajali su se IMAJU PRAVO da predaju zahtev na BusPlus šalteru da se njihovi podaci povuku. To lepo piše i trebalo bi da se poštuje, mada se to nikada ne može skroz garantovati u zemlji Srbiji. Ako neko ima drugačija iskustva neka ih iznese, ali molim bez praznih priča i pretnji.

 

NN

#18 Re: Re: Re: Re: alo bre

2012-02-14 03:37

#15: Predrag Cvetković - Re: Re: Re: alo bre

Dodatno, i da je sve tako kako Vi kažete i da je Benefit program bio obavezan, ne vidim o kakvoj se to povredi privatnosti neviđenoj na planeti zemlji govori? I kakve to nezakonite i kriminalne aktivnosti ovde postoje? Ovde je sve ograničeno i zna se kome se i kako prosleđuju te informacije, koje se inače u još širem obimu popunjavaju na svakom ćošku: kada se uzima "personalizovana" kartica za mobilni (tamo vam isto treća lica šalju ponude i to piše u ugovoru, ali ga opet svi potpisuju i niko se ne buni), za potrebe raznih igara na sreću i promocija, kada se šalje bilo koji paket ili pismo poštom ili kurirskim službama, kada se predaje bilo koji drugi zahtev u banci, pošti itd. Slažem se da ovde postoji povreda privatnosti ukoliko je Benefit program obavezan i nametnut i da se to treba rešiti, ali je ona totalno prenaduvana u poređenju sa primerima sličnih povreda privatnosti koje sam ovde naveo. Totalno je nepotrebno i paranoično karakterisati ovo kao najveću prevaru ikada u istoriji sveta i kao neviđeni kriminal.

BTW. Najveća povreda privatnosti na planeti zemlji je na Facebook-u, a tu svi trče da označe šta im se i gde sviđa, da popune svoje mailove, telefone i sve ostale podatke tamo i taj isti Facebook na tome debelo zarađuje - prodaja privatnih podataka mu je glavni biznis! Osećam da dobar deo učesnika u ovoj diskusiji na svom FB profilu ostavlja šta su doručkovali, šta ručali i šta večerali svaki dan, gde su išli, ša vole, šta mrze i mišljenje o svemu, a to je, složićete se, puno "privatnije" od ovih opštih podataka o kojima je ovde reč. Ako vam je svima zaista toliko stalo do zaštite sopstvene privatnosti onda ukinite FB naloge i dajte tako pravi primer drugima umesto da ovde mlatite praznu slamu!

Predrag Cvetković
Autor peticije

#19 Re: Re: Re: Re: Re: alo bre

2012-02-14 13:28

#18: NN - Re: Re: Re: Re: alo bre

Da skratim, neću nasjesti na vašu zamku da sada raspravljam o načinima komunikacije, kulturi, stanju u elektroprivredi i svjetskoj ekonomskoj krizi. Meni mjesečna karta TREBA i to je bio jedini moj motiv da pokušam da izvadim personalizovanu busplus karticu. Možda ti znaš da mi ne treba ali ja znam da mi ipak treba i sklon sam da vjerujem više sebi nego nepotpisanom liku sa Interneta kada su u pitanju moje potrebe. Karticu nisam izvadio jer nisam htjeo da potpišem drugi papir (nisam htjeo da ga potpišem jer sam ga pročitao). Način komunikacije sa službenikom je bio više nego pristojan ali u svakom slučaju način komunikacije ne može da utiče na ishod. Taj razgovor se desio u petak, 20. januara i u tom razgovoru sam obavješten od strane službenika BusPlus sistema da je i drugi papir obavezan. Takođe sam saznao da u slučaju potpisivanja ne dobijam kopiju nijednog papira za sebe. Na sve ovo sam pokušao da dobijem objašnjenje iz kabineta gradonačelnika ali bez uspjeha. Zatim sam odlučio da pokrenem ovu peticiju koja traži da stvari budu baš takve kakve ti pokušavaš da nas ubjediš da već jesu.

Zašto lijepo ne napišeš da treba da vjerujemo tebi a ne svojim očima? Dakle, pokušavaš da vrijeđaš moju inteligenciju. Koji je tvoj motiv, mali čovječe?

Milos V.

#20 Re: Re: Re: Re: Re: alo bre

2012-02-14 14:42

#18: NN - Re: Re: Re: Re: alo bre

Poenta je u tome da je tvoj izbor da li ces da stavis sta si jeo za dorucak na FB ili ne, a ovde si PRIMORAN na nesto i NEMAS izbor. U stvari imas ga, da kupujes pojedinacke karte svaki dan, sto ce me kostati i mnooogo vise nego mesecna, a i time me lisavaju MOG prava da kupim mesecnu POvlascenu karticu za NAS gradski prevoz koji smo svi mi Beogradjana stvarali generacijama.

I ja necu da provlacim karticu sa licnim podacima u svakom autobusu u koji udjem iako ne podpisem drugi papir. NE VERUJEM nikome vise. Ne verujem da neki tamo nece koristiti podatke kuda se krecem kada se krecem i koje su mi navike. Mozda nece imati pravo to da radi, i mozda nece davati Delta maxiju , Erste banci ili ko zna kome jos ali ce bilo ko iz obgavestajnih struktura ili cak neko ko ima "vezu" tamo gde treba, moci da dodje do tih podataka, npr paranoicni sadasnji decko moje bivse devojke, i slicno (sto mi se desavalo)


Gost

#21

2012-02-15 03:18

STOP ZLOUPOTREBLJAVANJU LIČNIH PODATAKA GRAĐANINA !!!

Gost

#22

2012-03-04 00:04

Jeste ovo najobičnije maltretiranje naroda, besmisleno potpuno.
Posebno to da sistem naplate nije više u GSP, već tih 8,5% uzimaju neki prevaranti u svoje džepove, umesto da te pare ostaju GSP.
Sramota šta se radi!
љупко

#23 personalizovana pretplatna karta

2012-04-15 03:02

Зашто власник преплаћен на карту мора сваки пут да је приноси апарату? Ако је не принесе сматра се да је нема. Зашто?

Gost

#24

2012-05-30 23:07

Mudro.

Gost

#25 potpuno ste u pravu i ja sam jedna velika zrtva,potpuno su provalili u moj zivotRe:

2013-07-30 18:12